Anja Zrelec: Šaranović konstantno pretio mom suprugu

Anja Zrelec: Šaranović konstantno pretio mom suprugu

Vladimir Šaranović (foto: MUP)

Anja Zrelec, supruga ubijenog advokata Vladimira Zreleca, danas je na sudu govorila o pretnjama koje su pre ubistva stizale od, sada pokojnog, crnogorskog kriminalca Slobodana Šaranovića. Zrelec je bio njegov dugogodišnji advokat, a svedokinja je danas ispričala da je Šaranović nastavio da preti i pošto je advokat prestao da ga zastupa.

Piše: Jelena Radivojević

Anja Zrelec ispričala je danas da je njenog pokojnog supruga angažovao Slobodan Šaranović kada su se protiv njega u Srbiji i u Crnoj Gori vodili postupci zbog ubistva Nikole Bojovića. Ona se tome protivila jer se njen suprug nije ni bavio krivičnim pravom, ali je to učinio jer je, kako je ispričala, imao „potrebu da pomogne“.

Pretnje su, kako je rekla, počele da stižu ubrzo nakon toga.

„Mesec dana nakon toga je sve počelo, počeli su telefonski pozivi, konstantno maltretiranje i da to blago kažem, neumesno ponašanje Slobodana Šaranovića“, ispričala je danas Anja Zrelec, inače sudija u Višem sudu u Beogradu.

Zrelec je ispričala i da u tom periodu ona nije radila jer je bila u drugom stanju, zbog čega je mnogo vremena provodila sa suprugom, pa je bila upoznata sa ovim pretnjama.

„On mi je rekao, a i sama sam čula. Šaranović se tokom tih telefonskih razgovora toliko drao da je odzvanjala cela kuća“, ispričala je.

Rekla je i da je znala da je njen suprug prijavio policiji da je u julu 2015. godine napadnut u Čuburskoj ulici u Beogradu kada je zadobio lakše povrede.

„Nije sumnjao da su pretnje dolazile od Šaranovića“, rekla je.

Upitana o pretećem pismu koje je stiglo njenom suprugu, a koje je nakon pucnjave predala policiji, Anja Zrelec je ispričala da joj je suprug pokazao pismo čim ga je dobio.

„Vlada je hteo da me zaštiti. On mi pismo jeste pokazao, ali ne i njegovu sadržinu.To sam pročitala tek kada je upucan. Koliko se sećam, donela ga je Slobodanova supruga Gordana Šaranović“, rekla je.

Zrelec je ispričala da su se pretnje nastavile i kada je on prestao da zastupa Šaranovića u slučaju za ubistvo Nikole Bojovića. U istom postupku sudilo se i Milošu Delibašiću, Šaranovićevom bliskom saradniku.

„Kada je otkazao punomoćje Šaranoviću, ja sam mislila da je to gotovo, ali on je uzeo da zastupa Delibašića. Tad je tek nastao opšti haos“, ispričala je i dodala da su se pretnje tada intenzivirale. „Čak i nakon otkaza punomoćja Šaranović ga je zvao telefonom i upućivao pretnje.“

Ona se prisetila i da je nakon što je advokat Zrelec prestao da zastupa Šaranovića u njegovu kancelariju više puta dolazila Šaranovićeva supruga Gordana sa jednim rođakom, ali je naglasila da to nije bio Vladimir Šaranović, optužen da je ubio Zreleca.

„Ne znam šta su hteli od njega, ali to je njega jako uznemirilo i nije hteo da ima ništa sa njima“, rekla je Zrelec.

Advokata Nenada Bulju koji brani Vladimira Šaranovića zanimalo je kada je Zrelec saznala da je u njenog supruga bio uperen pištolj mesec dana ranije kao i ko joj je to saopštio.

„Mislim da mi je policija rekla, ne mogu da se setim od koga sam čula, bila je gužva ispred Urgentnog centra, dosta je ljudi došlo, ali mislim da je od policije“, ispričala je uplakana Zrelec. „Tada sam saznala da je on prijavio da ga je neko pratio poslednjih mesec dana, da je on čak i dao opis dva automobila koja su ga pratila – crni ’audi’ i bela ’alfa’. Tada sam saznala da postoji i izveštaj u policiji o tome, ali da ništa nije preduzeto.“

Beogradski advokat Vladimir Zrelec, podsetimo, ubijen je u decembru 2015. godine, a za ubistvo je optužen Vladimir Šaranović, dalji rođak Slobodana Šaranovića. Podsetimo, nekoliko svedoka je ranije na suđenju ispričalo da je Zrelec dobijao pretnje od Slobodana Šaranovića, a u dokazima se nalazi i pismo za koje je Zrelec rekao „da se da policiji ukoliko mu se nešto dogodi“, a koje je napisao Šaranović.

Zrelec i Šaranovići

Zrelec je godinama zastupao braću Branislava i Slobodana Šaranovića, osnivao i vodio njihove firme. Braća Šaranović bili su uticajni kriminalci iz Crne Gore koji su držali kockarnice i menjačnice.

Advokat je od 2006. do 2009. godine bio direktor u kockarskoj kompaniji „Fil-Šar“, čiji je vlasnik bio Branislav Šaranović, pokazuje poslovna dokumentacija. Ova kompanija bila je vlasnik više kockarnica po Srbiji, a najveća se nalazila u beogradskom hotelu „Slavija“.

Zrelec je 2007. godine podneo dokumenta za osnivanje beogradskog predstavništva Šaranovićeve austrijske kompanije „Fil-Šar“. Na mesto direktora postavljen je Ivica Tončev koji je nekoliko godina kasnije postao savetnik premijera i ministra policije Ivice Dačića, a danas je državni sekretar u njegovom ministartvu.

Advokat se pojavljivao i u kompanijama koje su Šaranovići imali u Beču.

Branislav Šaranović je ubijen 2009. godine u Beogradu. Verujući da kriminalac Luka Bojović stoji iza likvidacije, Slobodan Šaranović je počeo da se sveti. Bio je optužen da je organizovao ubistvo Lukinog brate Nikole Bojovića, ali je ubijen u Budvi pre nego što je suđenje završeno.

Miloš Delibašić, blizak saradnik Slobodana Šaranovića, osuđen je početkom meseca da je zajedno sa njim organizovao kriminalnu grupu i ubistvo Miloša Vidakovića u Budvi.

Jedan od članova grupe koji je tužilaštvu ispričao kako je grupa funkcionisala rekao je da su se javljali problemi između Šaranovića i Delibašića.

Naime, prema njegovim rečima, Delibašić јe bio ljut jer je Šaranović organizovao ubistvo Nikole Bojovića bez njegovog znanja i često ga je omalovažavao. Sa druge strane, Šaranović nije bio zadovoljan načinom na koji je Delibašić vodio grupu.

Pročitajte detalje o saradnji advokata Zreleca i braće Šaranović.

Comments are closed.