Agencija pokrenula postupak protiv Dmitrovića

Agencija pokrenula postupak protiv Dmitrovića

Radomir Dmitrović (foto: mc.rs)

Tri dana nakon što je KRIK otkrio da direktor kompanije „Večernje novosti“ Radomir Dmitrović nije prijavio imovinu Agenciji za borbu protiv korupcije, ova institucija je protiv njega pokrenula postupak.

Piše: Pavle Petrović

Dmitrović je postao državni funkcioner kada je imenovan za prvog čoveka „Večernjih novosti“ u maju 2013. godine, rečeno nam je u Agenciji.

Nakon imenovanja, Dmitrović je imao zakonski rok od 30 dana da Agenciji za borbu protiv korupcije podnese izveštaj o imovini i prihodima – što do danas nije uradio.

Doniraj KRIK_300x140Agencija je novinarima KRIK-a juče rekla da je pokrenula postupak kojim će utvrditi da li je Dmitrović prekršio Zakon.

Novinari KRIK-a otkrili su da Dmitrović poseduje stan od 104 kvadrata na Novom Beogradu, nelegalizovanu kuću od 158 kvadrata i 70 ari zemlje nadomak Surčina i džip marke Honda. Imao je u vlasništvu i firmu „Info Ras“ koja se bavila proizvodnjom televiziskog programa i dva sajta – jedan koji se bavi prodajom turističkih aranžamana i informativni portal.

Dmitrović je u razgovoru za KRIK potvrdio da poseduje stan, kuću i džip i rekao da se nije obogatio na čelu „Večernjih novosti“ već da „ceo život ima dobru platu i vozi dobra kola“. Nije hteo da otkrije kolika mu je plata u „Novostima“.

On je novinarima rekao da smatra da nije funkcioner i da su „Novosti“ privatna kompanija, zbog čega ne mora da prijavi šta poseduje.

Oglasio se i na tviteru gde je, praveći šalu od ovog slučaja, prijavio novinarima i da je vlasnik plastenika i jednog psa.

Pomozite KRIK-u da nastavi da istražuje imovinu državnih funkcionera. Svaka vaša donacija pomaže nam da nastavimo sa radom. Kako da nas donirate pročitajte na ovom linku. Hvala na podršci!

Comments are closed.