Agencija i dalje proverava otkriće KRIK-a o vezama Predraga Malog i „Milenijum tima“

Agencija i dalje proverava otkriće KRIK-a o vezama Predraga Malog i „Milenijum tima“

Predrag Mali parkira audi u garažu (foto: KRIK)

Agencija za borbu protiv korupcije i dalje proverava otkriće KRIK-a o vezama Predraga Malog, brata ministra finansija, i privatne firme „Milenijum tim“ koja dobija najvrednije poslove u državi kako bi utvrdila da li je prekršen Zakon o Agenciji, rečeno je iz ove institucije za KRIK.

Piše: Jelena Radivojević

„Ukoliko se utvrdi da u konkretnom slučaju postoji povreda odredaba Zakona o Agenciji, u skladu sa nadležnostima, Agencija će pokrenuti postupak“, piše u šturom odgovoru ove institucije na pitanja novinara KRIK-a.

KRIK je, podsetimo, pre nešto više od dve nedelje objavio priču u kojoj je otkrio da je Predrag Mali godinama vozio „audi a6“ u vlasništvu „Milenijum tima“, dok je stan te kompanije koristila njegova tadašnja devojka.

Firma „Milenijum tim“, u vlasništvu biznismena Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka, angažovana je na brojnim građevinskim projektima u državi, među kojima je najpoznatiji „Beograd na vodi“. Osim toga, kompanija je radila gasifikaciju opština Smederevo i Grocka vrednu oko 60 miliona evra, a dobila je i posao izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti u Nišu i Vranju za 15 miliona evra. Učestvovala je i u desetinama drugih poslova plaćenih iz budžeta, a njeni prihodi su u porastu iz godine u godinu.

Stručnjaci sa kojima su novinari KRIK-a ranije razgovarali kazali su da ovakav odnos brata ministra finansija i privatne kompanije može da se opiše kao klasičan primer korupcije.

„Ovaj slučaj koji ste istražili je tipičan primer trgovine uticajem – to je firma koja dobija najznačajnije poslove, a brat Siniše Malog od njih dobija darove“, rekao je Čedomir Čupić, nekadašnji predsednik odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Osim Agencije za borbu protiv korupcije, novinari KRIK-a pitali su i tužilaštva da li je pokrenut postupak u vezi sa ovim slučajem, međutim, nisu dobili jasne odgovore.

Koruptivne veze: „Milenijum tim“ ustupio „audi“ i stan bratu Siniše Malog

Donirajte KRIK i pomozite da nastavimo da istražujemo kriminal i korupciju. Mnoge naše priče nastale su zahvaljujući donacijama čitalaca. Kako da donirate KRIK pročitajte ovde.

1 Comment

  1. Gligorijević Radmilo kaže:

    U opštini Kosjerić korupcija i razne mahinacije brišu sve dobre poteze koje poštinska vlast sprovodi :naprimer :
    1. u državnu štalu se uselio nelegalni privrednik pre 20 godina ne plaća kiriju niti ima bilo kakav ugovor. Verovatno u dogovoru sa nekim Funkniocerom iz opštine čim neće dase iseli već dve godine. Kao da ne postoi opštinski pravobranioc.
    2. Opštinski odbornik koi je u odboru za pojloprivredu a radi u matičnoj službi druge opštine sam svojoj firmi prebacuje srestva za platu ne mareći na zakon o sukobu interesa,na žalost sve pokrije nekim odlukama i to traje već više godina i tako umesto opština da pomaže razvoj svoje poljoprivrede daje pare u drugu poštinu.