Na brodu u Karipskom moru pronađene još četiri tone kokaina

Na brodu u Karipskom moru pronađene još četiri tone kokaina

Brod na kom je pronađen kokain (foto: Armada Colombia)

Pretragom broda „Aressa“ koji je presretnut blizu ostrva Aruba u Karipskom moru pronađeno je još četiri tone kokaina, te je do sada ukupno nađeno oko pet tona, saopštila je crnogorska policija. Iz tužilaštva na Arubi na pitanja novinara KRIK-a kažu da je uhapšeno 11 crnogorskih državljana, članova posade broda.

Piše: Milica Vojinović

„Uviđaj na brodu traje i danas. Tužilaštvo će sačekati da se pretraga (broda) završi i da se droga izmeri kako bi saopštilo tačnu količinu. Ono što je tužilaštvo utvrdilo jeste da je reč o ogromnoj količini“, kažu iz tužilaštva na Arubi za KRIK i dodaju da je najverovatnije reč o do sada najvećoj zapleni u istoriji ove zemlje.

Iz ove institucije navode za KRIK da su prilikom zaplene uhapšeni svi članovi posade broda i da je reč o 11 osoba crnogorske nacionalnosti. Ni arupsko tužilaštvo, kao ni crnogorska policija nisu želeli da otkriju imena, niti inicijale uhapšenih.

Brod „Aressa“, čija je krajnja destinacija bila luka Solun u Grčkoj, presrela je holandska policija u blizini ostrva Aruba koje pripada Holandiji i nalazi se nedaleko od granice Kolumbije i Venecuele.

Policija je pratila brod celom rutom plovidbe duž Južne Amerike i nakon što je dobila informacije da je kokain ubačen na brod presrela ga i uhapsila crnogorske državljane.

Veruje se da je kokain trebalo da bude prokrijumčaren iz Kolumbije do Zapadne Evrope, saopštila je juče crnogorska policija.

Comments are closed.