Zvezdan Terzić ponovo izostao sa suđenja

Zvezdan Terzić ponovo izostao sa suđenja

Zvezdan Terzić (foto: krik.rs)

Suđenje direktoru fudbalskog kluba „Crvena zvezda“ Zvezdanu Terziću, optuženom da je nezakonito prisvajao novac od transfera fudbalera, danas je ponovo odloženo pošto se Terzić iz zdravstvenih razloga nije pojavio u sudnici. Suđenje je proletos počelo ispočetka zbog promene sudije. Nastavak je zakazan za decembar.

Piše: Bojana Pavlović

Uprkos tome što traje deset godina, suđenje je junu počelo ispočetka zbog promene sudije. Terzićev slučaj preuzela sudija Ana Trifunović Đuričković koja je navela da joj je potrebno vreme da se upozna sa slučajem i pripremno ročište zakazala za septembar.

Pripremno ročište predstavlja početak suđenja, zatvoreno je za javnost, a na njemu se optuženi izjašnjavaju o krivici i predlažu se dokazi.

Terzić, međutim, nije došao na suđenje ni u septembru, a ni danas. U septembru – zbog poslovnih obaveza, danas iz zdravstvenih razloga.

Njegova advokatica Sonja Manojlović istakla je da se Terzić od sinoć ne oseća dobro, da ima temperaturu te da će naknadno dostaviti izveštaj lekara.

Terzić je optužen za zloupotrebe u vezi sa prodajom igrača dok je bio direktor kluba „OFK Beograd“ i predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Tužilaštvo tvrdi da je od 1998. do 2006. godine Terzić nezakonito prisvojio 1,1 milion nemačkih maraka, kao i da je omogućio da dve firme iz inostranstva čije vlasništvo nije utvrđeno nezakonito zarade 3,3 miliona evra.

Suđenje je počelo u januaru 2011. godine i od tada održano je svega 13 puta. Četiri godine nije zakazivano od aprila 2017, do ove godine. Iz suda nisu želeli da obrazlože zbog čega četiri godine nisu zakazivali pretrese.

 Terzić je u međuvremenu postao direktor fudbalskog kluba „Crvena zvezda“. Učinio je to, kako je sam ispričao, na insistiranje Aleksandra Vučića, tada prvog potpredsednika Vlade.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Comments are closed.