Zukorlić: Vučić mudro postupio u vezi sa bespravnim objektom

Zukorlić: Vučić mudro postupio u vezi sa bespravnim objektom

Muamer Zukorlić (foto: N1)

Muamer Zukorlić, narodni poslanik i lider Bošnjačke demokratske zajednice, izjavio je da je premijer Aleksandar Vučić postupio državnički u vezi sa zahtevima za rušenje objekta u Novom Pazaru, i dodao da Zaštitnik građana Saša Janković „huška državu protiv građana“.

Pišе: Bojana Pavlović

Zukorlić je rekao da zahvaljuje premijeru Vučiću na stavu u vezi sa rušenjem bespravnog objekta u centru Novog Pazara koji gradi islamska zajednica i istakao da je premijer dobro i mudro postupio.

On je naveo da je Vučić pokazao da zakon i sistem države za cilj treba da imaju zaštitu interesa građana, mir i stabilnost.

Podsetimo, Vučić je pre nekoliko dana rekao da se objekat neće rušiti radi mira između pravoslavaca i muslimana.

Na tu izjavu premijera reagovao je juče Zaštitnik građana Saša Janković i naveo da Vučić suspenduje zakone i pozvao ga da se vrati u okvire svojih nadležnosti.

„Bespravna gradnja nije osobina muslimana već izraz bezakonja koga ima među pripadnicima svih vera i nacija“, napisao je Janković u saopštenju.

Predstavnici vlasti burno su reagovali na ovu Jankovićevu izjavu optužujući ga da je on taj koji prekoračuje ovlašćenja i zloupotrebljava funkciju.

Zukorlić je rekao da postupak Jankovića skandalozan i da on ne obavlja funkciju Zaštitnika građana, već svoje stavove i ponašanje formuliše shodno političkim interesima.

„Ne može on da huška državu protiv građana. Zaštitnik građana je kao advokat odbrane, on ne može da bude na strani tužioca nikada u odnosu na svog klijenta, a građani su njegovi klijenti. Ovo je paradoks“, rekao je on.

Objekat u Novom Pazaru počeo je da se gradi pre desetak godina, dok je Zukorlić bio mufitija i na čelu islamske zajednice. Radovi su ušli u završnu fazu tokom leta – kada je bivši muftija postao narodni poslanik. Gradske vlasti u ovom gradu u više navrata pokušavale su da spreče gradnju, ali bezuspešno – kako kažu, policija nije reagovala.

3 Comments

  1. Zulfikat kaže:

    Janković je u pravu 100 posto

  2. Miško kaže:

    Da li ovo što samozvani muftija kaže znači da ako ja na Terazijama napravim palatu i ako došapnem nekome u policiji da ću krvlju da branim tu palatu, da li to znači da zbog „bezbednosne procene“ ne bih bio uhapšen i da bi moja palata krasila Terazije a da bi ministar unutrašnjih poslova javno opravdavao moju gradnju? Izgleda da bolnica „Laza“ ima mali kapacitet a Bačvanska takođe. Ili zakoni važe za sve ili ni za koga!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *