Zbog bolesti optuženog odloženo suđenje za šverc kokaina

Zbog bolesti optuženog odloženo suđenje za šverc kokaina

Radosav Cvijović levo (foto:krik.rs)

Suđenje Radosavu Cvijoviću Cviki i njegovom zetu Slavku Pavlovu za međunarodni šverc kokaina, danas je odloženo pošto se Pavlov zbog bolesti nije pojavio na sudu. Cvijoviću, koga je policija ranije označila kao „jednog od jačih dilera u Novom Sadu“, optužen je da je bio vođa grupa koja je prošvercovala najmanje 31 kilogram kokaina u zemlje Zapadne Evrope. 

Piše: Bojana Pavlović

Sudija Snežana Jovanović kratko je saopštila da se suđenje odlaže za septembar pošto Pavlov nije došao. 

„Njegova advokatica je obavestila sud da Pavlov ne može da pristupi iz zdravstvenih razloga i dostavila je lekarsku dokumentaciju“, rekla je kratko sudija. 

Na narednom suđenju trebalo bi da se nastavi preslušavanje snimaka prisluškivanih razgovora koje je Cvijović vodio sa svojim zetom, ali i sinom i saradnicima koji su pohapšeni i osuđeni u Češkoj. 

Ovi snimci su glavni dokazi tužilaštva koje je optužilo Cvijovića da je predvodio kriminalnu grupu koja je tokom 2017. švercovala kokain u zemlje Zapadne Evrope. 

Cvijović je, kako tvrdi tužilaštvo, planirao kupovinu, skladištenje i prevoz droge i odlučivao o raspodeli novca. Tužilaštvo nije uspelo da otkrije ko je bio Cvijovićev dobavljač pa je optužnici označen samo kao „Crnogorac“. 

Članovi grupe su preuzimali kokain od „Crnogorca“ u Roterdamu i automobilima prevozili do preprodavaca u različitim zemljama. Tužilaštvo je utvrdilo da je grupa kupila i prodala najmanje 31 kilogram kokaina.

Cvijović i Pavlov uhapšeni su u Srbiji u novembru 2017, a u Češkoj je istog dana uhapšen Cvijovićev sin Branislav sa dvojicom saradnika. Suđenje u Češkoj već je završeno, a Branislav Cvijović je osuđen na devet godina zatvora.

Radoslav Cvijović je kriminalac starije generacije, bio je blizak Dragoslavu Kosmajcu, ali i grupi Amerika. Cvijovića je srpska policija označila kao jednog od jačih narko-dilera u Novom Sadu.

Više o tome pročitajte ovde.  

Comments are closed.