Završne reči za ubistvo advokata Zreleca u novembru

Završne reči za ubistvo advokata Zreleca u novembru

Slobodan Šaranović/Viši sud (foto: arhiva)

Na današnjem suđenju Vladimiru Šaranoviću optuženom da je u decembru 2015. ubio advokata Vladimir Zreleca pregledani su preostali pisani dokazi, a potom zakazane završne reči.

Piše: Bojana Pavlović

Zapisnik o pretresu stana, izveštaj o pregledu lica mesta, medicinska dokumentacija ubijenog advokata, pismo koje je dobio, psihijatrijsko veštačenje, kao i transkripti prisluškivanih razgovora optuženog Vladimira Šaranovića neki su od pisanih dokaza koji su predstavljeni na današnjem suđenju.

Sudija Nataša Albijanić pitala je Šaranovića o razgovoru iz novembra 2017. kada mu je policija upala stan, a u kome on priča sa muškarcem o kretanju pojedinih automobila.

„Vodio sam računa kuda se krećem, pripadam ozloglašenoj porodici i nakon smrti Slobodana vodio sam računa o svom kretanju“, rekao je Šaranović i dodao da je razgovarao sa izvesnim Nenadom Milojkovićem.

Na pitanje sudije zbog čega je taj dan pobegao od policije i krio se naredna dva meseca, Šaranović je odgovorio da je zbog marihuane koja je nađena u stanu.

Sudija je odbila predloge Šaranovićevog advokata za dodatna DNK veštačenja i zakazala završne reči za novembar.

Optužbe

Vladimir Zrelec upucan je u decembru 2015. godine ispred svoje kancelarije na Vračaru. Preživeo je napad, ali je preminuo u bolnici mesec dana kasnije.

U optužnici se navodi da je Zreleca ubio Vladimir Šaranović zbog sukoba koji je advokat imao sa Vladimirovim rođakom Slobodanom Šaranovićem.

Slobodana i njegovog brata Branislava Šaranovića Zrelec je inače zastupao dugi niz godina, osnivao im i vodio firme.

Kada je uhapšen pod optužbama za ubistvo Nikole Bojovića, Slobodan je zatražio je od Zreleca da ga brani. Navodno nije bio zadovoljan njegovom posvećenošću zbog čega je došlo do sukoba. Nekoliko svedoka je na suđenju ispričalo da je Zrelec dobijao pretnje od Slobodana.

Osim Šaranovića, Zrelec je branio i Miloša Delibašića koji je u Šaranovićevo ime upravljao kriminalnom grupom. Delibašćeva majka Draginja je očevidac ubistva Zreleca. Ona je na sudu ispričala da je te večeri došla kod advokata da bi se raspitala o postupku protiv njenog sina.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Više o grupi Slobodana Šaranovića pročitajte ovde

Comments are closed.