Završne reči za pokušaj ubistva Beka u novembru

Završne reči za pokušaj ubistva Beka u novembru

Optužena Maja Adrovac sa advokatom (foto:krik.rs)

Na današnjem suđenju Aleksandru Zdravkoviću i Maji Adrovac, optuženim da su u novembru 2014. pokušali da ubiju biznismena Milana Beka, sudija je odlučivala o dokazima, a potom zakazala završne reči za novembar.

Piše: Bojana Pavlović

Iako je bilo predviđeno da danas budu iznete završne reči, sudija Marina Anđelković odlučila je da završnica ipak bude odložena za novembar nakon što se sud bude preselio u Palatu pravde.

Izmenjena optužnica
Na početku suđenja sudija je navela da je tužilaštvo dostavilo izmenjenu optužnicu, međutim, nije objasnila na šta se ova izmena odnosi. Branilac okrivljene Maje Adrovac Dalibor Katančević objasnio je novinarima da je reč o delu optužnice u kom piše da je Maja Adrovac stavila Zdravkoviću na raspolaganje municiju za pištolje, pa umesto „sig sauer“ i „zbrojevka“, sada stoji „sig sauer“ ili „zbrojevka“.

Ona je danas saopštila da je sud odbio predlog branilaca da se izvrši rekonstrukcija događaja, i iz dokaza izbacio zapisnik o saslušanju Aleksandra Burića, zeta optuženog Zdravkovića. Kako je objasnila sudija, on je dao iskaz u tužilaštvu, ali je odbio da svedoči na sudu što po zakonu nije obavezan ukoliko bi to moglo da ošteti nekog člana porodice.

Na Beka je u novembru 2014. godine pucano ispred njegove kuće na Senjaku. Nekoliko meseci kasnije uhapšena je Maja Adrovac pošto je na čaurama metaka na mestu pucnjave nađen njen DNK. Ona je tokom istrage bila označena kao pucač, međutim, optužena je da je pomogla napadaču tako što je obezbedila municiju.  

Suđenje je počelo u martu 2016, a na optuženičkoj klupi je bila samo Maja Adrovac koja je oslobođena u junu naredne godine. Presudu je ukinuo Apelacioni sud i naložio da joj se sudi ponovo.

U međuvremenu je uhapšen Zdravković, koji je optužen da je pucao na Beka, pa su optužnice protiv njih spojene.

Suprug Maje Adrovac je Ivan Adrovac trebalo je da svedoči u ovom postupku jer je on spona između Zdravkovića i Maje Adrovac.

Adrovac je u zatvoru u Švajcarskoj gde služi kaznu zbog pljačke juvelirnica.

Dan pre pokušaja ubistva Beka, pokazalo je veštačenje, Zdravković je prestao da koristi svoj mobilni telefon. U tom trenutku aktivirane su „specijale“ – telefoni korišćeni za tajnu komunikaciju, a sumnja se da je jednu od „specijala“ koristio upravo Ivan Adrovac.

Sudija je odustala od njegovog ispitivanja uz obrazloženje da bi to odužilo suđenje.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *