Završeno suđenje za zemlju ilegalno datu porodici Mali

Završeno suđenje za zemlju ilegalno datu porodici Mali

Privredni sud u Pančevu Privredni sud u Pančevu

Sudski postupak kojim država pokušava da povrati 10 hektara zemlje koju je nezakonito prisvojila porodica gradonačelnika Beograda Siniše Malog, završen je u petak u Privrednom sudu u Pančevu. Sud će odluku doneti naknadno.

Piše: Nataša Marković

Spornih 10 hektara državnog zemljišta kod Vršca koristilo je preduzeće „Alfa Protein“. Pošto je privatizovana, kompanija je 2005. godine zemljište ilegalno poklonila kompaniji „Compost Group“ koja je bila u vlasništvu porodice Siniše Malog. Poklonjenu zemlju porodica gradonačelnika iskoristila je da pokrene proizvodnju komposta.

Državno pravobranilaštvo je 2007. godine tužilo „Alfa protein“ i „Compost group“ i tražilo da se zemlja vrati državi.

Sudski postupak je šest godina bio u prekidu, a nastavljen je tek nakon što je KRIK prošle godine objavio priču o tome da su u nezakonitom transferu zemljišta učestvovali članovi porodice Mali.

U Privrednom sudu u Pančevu u petak je održano poslednje ročište na kojem je sudija konstatovao da će odluku doneti naknadno i dostaviti je državnom pravobranilaštvu i tuženim kompanijama pismenim putem.

Vlasnik kompanije „Alfa protein“ prošle godine je pravosnažno osuđen na dve godine uslovno, dok iz porodice Mali niko nije bio pod istragom.

Siniša Mali nije demantovao otkriće KRIK-a, ali je posle objavljivanja priče rekao da prisvojena zemlja ne vredi ništa.

„Govorimo o deset hektara poslednje klase koji vrede osam hiljada evra. To je milion dinara“, rekao je Mali u intervjuu za „Kurir“.

KRIK je u serijalu „Gradonačelnikova priča“ otkrio više sumnjivih poslova u kojima je Siniša Mali učestvovao.

Otkrili smo da je gradonačelnik Beograda kao direktor dve misteriozne ofšor firme kupio 24 luksuzna stana u Bugarskom letovalištu, kao i da je iskoristio funkciju u Agenciji za privatizaciju i pomogao ocu da privatizuje fabriku vagona koja je nakon te kupovine propala.

Pročitajte sve priče o gradonačelniku Beograda Siniši Malom.

Dokumentaciju koja se odnosi na ovaj slučaj možete pronaći u našoj bazi dokumenata (samo za registrovane članove).

Pomozite nam malim donacijama da nastavimo da pratimo ovaj slučaj. O tome kako možete da donirate pročitajte na ovom linku.

1 Comment

  1. sremica kaže:

    Dočepali se vlasti pa ni stida ni srama nemaju!