Završeno suđenje Šariću pred Apelacionim sudom

Završeno suđenje Šariću pred Apelacionim sudom

Zasedanje veća Apelacionog suda u slučaju protiv Darka Šarića i članova njegove grupe završeno je danas. U delu sednice koji je bio zatvoren za javnost, sudsko veće je pregledalo neke od dokaza.

Piše: Bojana Pavlović

Apelacioni sud je održao osam sednica – pet javnih i tri zatvorene za javnost na kojima je razmatrao žalbe na presudu Darku Šariću. U julu prošle godine Šarić je osuđen na 20 godina zatvora zbog organizovanja šverca više od pet tona kokaina. Članovi njegove grupe osuđeni su na kazne od 11 do 20 godina zatvora.

Ovu presudu Apelacioni sud može da potvrdi, preinači ili je ukine i naloži ponovno suđenje.

Tužilaštvo je tražilo da sud izmeni odluku u slučaju troje oslobođenih, među kojima je Bojan Stanojković, za koga tužilaštvo tvrdi da je jedan od organizatora i da je zajedno sa Šarićem finansirao kupovinu droge. Zahtevalo je i veće kazne za osuđene članove grupe.

Odbrana osuđenog narko-bosa tražila je da presuda bude ukinuta jer, kako su rekli, protiv Šarića nema dokaza.

Advokati su naveli da su snimci prisluškivanih razgovora koje tužilaštvo koristi kao glavni dokaz protiv ove grupe, nezakonito pribavljeni, a osporavali su i izjave svedoka saradnika. Oni su uložili primedbe i na sastav sudskog veća koje je donelo presudu.

U zatvorenom delu sednice, sudsko veće je pregledalo neke od dokaza i preslušavalo snimke prisluškivanih razgovora.

Više o slučaju Šarić pročitajte ovde.

Comments are closed.