Zaplena oko pola tone kokaina u Crnoj Gori

Zaplena oko pola tone kokaina u Crnoj Gori

Zaplenjena droga (foto: Tviter/Dritan Abazovic)

Oko pola tone kokaina pronašli su juče radnici trgovinskog lanca „Voli“ u pošiljci banana koja je stigla u magacin ove kompanije. Zaplenom su se pohvalili ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović i potpredsednik Vlade Dritan Abazović, a iz policije i tužilaštva se još nisu oglasili.

Piše: Milica Vojinović

Kokain su, kako pišu crnogorske „Vijesti“, prvobitno pronašli carinici u Luci Bar skriven u pošiljci banana, ali im je policija naložila da puste pošiljku da izađe iz luke kako bi videli kome je namenjena.

Stigla je, međutim, u magacin kompanije „Voli“ gde su je pronašli radnici i prijavili policiji.

Droga je upakovana u pakete nalik na cigle, a oni su obeleženi natpisima S.R.B. i R.S.B.

Iz Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva još se nisu zvanično oglasili o ovom slučaju.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović čestitao je „uspešnu akciju zaplene više stotina kilograma droge”, dok je potpredsednik Vlade Dritan Abazović podelio fotografiju sa paketima kokaina i istakao da se nastavlja borba protiv narko-kartela.

Abazović je na svom tviter nalogu naveo da je ovo druga velika zaplena droge u poslednjih pet meseci. Naime, krajem avgusta prošle godine crnogorska policija zaplenila je više od tone kokaina i uhapsila dve osobe. I ovaj kokain pronađen je u pošiljci banana, tada u mestu Mojanovići u Zeti.

Trgovniski lanac „Voli“ čiji su radnici juče pronašli kokain u većinskom je vlasništvu biznismena Dragana Bokana.  

Comments are closed.