Zaplena 144 kilograma kokaina na Malti, krajnje destinacije Bar i Drač

Zaplena 144 kilograma kokaina na Malti, krajnje destinacije Bar i Drač

Zaplenjeni kokain (foto: customs.gov.mt)

Protekle subote u međunarodnoj luci na Malti zaplenjeno je 144 kilograma kokaina koji je stigao iz Južne Amerike. Droga je trebalo da završi u lukama Bar u Crnoj Gori i Drač u Albaniji, saopštila je malteška carinska služba.

Piše: Milica Vojinović

Kokain je pronađen u luci „Malta Friport“ tokom skeniranja nekoliko nasumično odabranih kontejnera. U tri rashladna kontejnera poslata iz Južne Amerike primećeno je nešto sumnjivo.

Nakon dodatne kontrole utvrđeno je da se u njima nalazi 144 kilograma kokaina spakovanog u 120 paketa. Vrednost droge procenjena je na 15,7 miliona evra.

Od ukupne količine droge 48 kilograma trebalo je da otplovi u Drač u Albaniji, dok je destinacija 96 kilograma vrednih gotovo 11 miliona evra bila luka Bar u Crnoj Gori.

Operacija zaplene trajala je 12 sati i u njoj su učestvovali carinici, ali i oružane snage, navodi se u saopštenju malteške carinske službe.

Carinska služba ove ostrvske zemlje saopštila je i da je od početka godine zaplenila oko 750 kilograma kokaina čiju vrednost procenjuje na gotovo 84 miliona evra.

Comments are closed.