Za ubistvo Olivera Ivanovića osumnjičen i Zvonko Veselinović

Za ubistvo Olivera Ivanovića osumnjičen i Zvonko Veselinović

Zvonko Veselinović (foto: MUP)

Istraga za ubistvo Olivera Ivanovića prošle nedelje proširena je na još dve osobe, a kako KRIK saznaje radi se o Zvonku Veselinoviću i Milanu Mihailoviću kojima se na teret stavljaju četiri krivična dela.

Piše: Bojana Pavlović

Tužilaštvo Kosova je 12. aprila donelo rešenje o proširenju istrage protiv ove dvojice, a oni se sumnjiče za učešće u organizovanju kriminalne grupe, ugrožavanje osoblja Ujedinjenih nacija i pomoćnog osoblja, izazivanje opšte opasnosti i teško ubistvo.

Oliver Ivanović ubijen je u januaru prošle godine ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. U novembru su uhapšeni Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Marko Rošić, dok je kao četvrti osumnjičeni označen Milan Radoičić, inače Veselinovićev kum.

Spasojevića, istražitelja u policiji na severu Kosova, tužilaštvo sumnjiči da je pomogao izvršiocu tako što mu je olakšao da pobegne sa lica mesta službenim vozilom policije.

Rošić je pod istragom zbog pisma pronađenog u Ivanovićem džepu u kom je napisan registarski broj džipa u vlasništvu Rošićeve porodice.

Za Markovića, takođe policajca sa severa Kosova, veruje se da je sa lica mesta prenosio podatke jednom policijskom službeniku u Srbiji.

Spasojević i Rošić su od hapšenja u pritvoru, a sud bi danas trebalo da odluči da li će ga produžiti.

Ko je Veselinović

Veselinović je kontroverzni biznismen sa severa Kosova koji je široj javnosti postao poznat 2011. godine, kada je organizovao postavljanje barikada na administrativnim prelazima sa Kosovom.

Spominje u Beloj knjizi organizovanog kriminala iz 2001. kao organizator grupe koja se bavi teškim krađama, oduzimanjem motornih vozila, iznudama i falsifikovanjem dokumenata na teritoriji Kosovske Mitrovice. Sudilo mu se zbog trgovine heroinom i zloupotrebe položaja, ali je oslobođen optužbi.

U izveštaju BIA-e do kog je došao KRIK Veselinović je označen kao vođa kriminalne grupe koja se bavi trgovinom droge, švercom oružja i nafte, zelenašenjem i pranjem novca.

Veselinović je u januaru u Pirotu osuđen na dve godine zatvora zbog nelegalnog iskopavanja šljunka.

Sve o slučaju ubistva Ivanovića pročitajte ovde

O Zvonku Veselinoviću pročitajte ovde

10 Comments

 1. putin kaže:

  Ma jel moguće? Pa ko bi to pomislio! Ja garantujem da je prošao poligraf i da je nevin!

 2. Luka kaže:

  Kome nije jasno, treba nazad u osnovnu.

 3. Goran kaže:

  Sve je jasno kao dan…i sve se to znalo odmah…i zna se i ko stoji iza tih kriminalaca…polako će sve izaći na površinu…a kad padne ovaj režim i ne otkrije se sve i ne završe svi u zatvoru ti koji budu na vlasti će biti òterani motkama

 4. Rasomon kaže:

  Nismo ni mislili da su ga ubili albanci odma se znalo kome smeta

 5. Slobodan gradjanin kaže:

  Znaci ako si prijatelj Vucicev of brata nisi kriminalac po srpskom pravosuđu i policiji.

 6. Ady kaže:

  Doticnog znam licno,u Novom Pazaru je uhapsen sa 4kg heroina lezao 6m u istrazi i oslobodjen,jos tada se znalo da covek radi za drzavu…kuoio celu goliju,i pola kopaonika,splav dzimis itd..sa sve vucicevim bratom

 7. Siniša kaže:

  Pa kosovskom pravosudju ne veruju ni gradjani Kosova, nije mi jasno zasto jedan portal iz Srbije ima poverenja? Pitanje za Vas da li je Kosovo Srbija?

  • Nada kaže:

   Nisam sa Kosova, nisam iz Beograda. Molim da mi se objasni : da li stvarno državni vrh Srbije sedi i sarađuje sa kriminalcima ?
   Za režim Slobodana Miloševića je dokazano da je jedna od poluga vlasti bio kriminalni gang iz Zemuna .
   Za režim DSS-DS-G17 je ozbiljna sumnja , da su sarađivali sa kriminalcima . Privatizacije državnih firmi su zapravo bile
   pokloni kriminalcima za zasluge za promenu vlasti.
   Za aktuelni režim postoje brojni svedoci, dokumenta i snimci , da sarađuju sa kriminalcimma.
   Da li smo mi , narod , stvarno toliko loše informisani i uplašeni , da ravnodušno posmatramo
   kako o nama odlučuju oni lošiji od nas ,i kriminalci ?

  • Kosta kaže:

   Da li je Kosovo Veselinović?

 8. Starac Fočo kaže:

  Svi putevi vode ka jednoj osobi, makar to bio njegov brat, dodje mu isto. Problem je što državne institucije rade za stranku a ne za državu. Da nije tako ne bi bilo ni ovakvog i ovolikog kriminala