Vulin: Rekao sam šta sam imao o tetki iz Kanade

Vulin: Rekao sam šta sam imao o tetki iz Kanade

Ministar odbrane Aleksandar Vulin odbio je danas da odgovori na pitanja novinara u vezi sa poreklom 205.000 evra kojima je kupio stan rekavši da se o toj temi više puta izjašnjavao.

Piše: Bojana Pavlović

Vulin je na konferenciji za novinare povodom sto dana vlade oko sat vremena govorio o uspesima ministarstva koje vodi, povećanju plata vojnicima i pomoći pripadncima vojske u vezi sa rešavanjem stambenog pitanja.

U vezi sa načinom na koji je rešio svoje stambeno pitanje kada je došao na vlast, Vulin, međutim, nije želeo da odgovori.

Podsetimo, on je u julu 2012. dok je bio poslanik, sa suprugom kupio stan vredan četvrt miliona evra. Rekao je da je najveći deo novca – 205.000 pozajmio od suprugine tetke iz Kanade i da je rok za vraćanje pozajmice deset godina.

Tako su bez odgovora ostala pitanja novinara KRIK-a i „Insajdera“ o tome koliko je novca dosad vratio i iz kojih izvora vraća pozajmicu s obzirom na to da mu je plata oko 770 evra, a da bi vratio tetki dug, trebalo bi da mesečno izdvaja 1.700 evra.

„Stpljivo sam vas slušao, rekao sam sve što sam imao nadležnim organima i neću više objašnjavati. Hvala vam na svemu, radujem se našem sledećem susretu, siguran sam da će ga biti“, rekao je.

Vulin je juče izjavio da se kaje što nije slagao o tome odakle mu novac za kupovinu stana.  

Prilikom provere Vulinovih tvrdnji o pozajmici, Agencija za borbu protiv korupcije posumnjala je u istinitost njegovih navoda da je novac za stan dobio od suprugine tetke. Istragom je otkrila da nema dokaza da je novac unet u zemlju, odnosno da je transferisan na bankovne račune Vulina i njegove supruge.

Agencija je izveštaj dostavila Tužilaštvu za organizovani kriminal koje je utvrdilo da nema dokaza da je Vulin zloupotrebio položaj ili primio mito. Slučaj su prebacili Prvom osnovnom tužilaštvu koje je ispitivalo da li je on prijavio svu imovinu, dok je poreklo novca ostalo nepoznato.

Pročitajte priču o Aleksandru Vulinu.

Pogledajte profil Aleksandra Vulina u bazi imovine političara.

Comments are closed.