Vulin odbio da odgovara na pitanja u vezi sa stanom

Vulin odbio da odgovara na pitanja u vezi sa stanom

Aleksandar Vulin (foto: mod.gov.rs)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas nije hteo da odgovara na pitanja novinara u vezi s poreklom novca kojim je kupio stan u Beogradu niti da komentariše saopštenja njegove stranke u kojima je napadan urednik KRIK-a, a potom i ministarka Zorana Mihajlović.

Izvor: Fonet/KRIK

Pre nego što je KRIK objavio priču o tome da Vulin ne može da objasni poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan u Beogradu, on je svakodnevno bio prisutan u javnosti i odgovarao na pitanja novinara, uključujući i ona koja nemaju veze s resorom odbrane. Vulin, međutim, sada komunicira s medijima samo saopštenjima i izjavama koje objavljuje Ministarstvo odbrane.

Tako, na pitanja novinara o poreklu novca i saopštenjima Pokreta socijalista, Vulin danas nije hteo da odgovori rekavši da događaj kome prisustvuje, otkrivanje spomenika majoru Milanu Tepiću, nije prilika za to.

Podsetimo, ministar Vulin tvrdio je najpre da je stan platio prodajom nekretnine, a kasnije da je reč o pozajmici od suprugine tetke iz Kanade, piše u izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije koji je KRIK objavio prošle nedelje.

Pošto svoje tvrdnje nije mogao da dokaže, Agencija je izveštaj prosledila Tužilaštvu za organizovani kriminal sumnjajući da je ministar počinio neko krivično delo. Nakon dve godine, tužilaštvo je obustavilo postupak, navodeći da nije pronašlo dokaze da je Vulin počinio neko delo iz njihove nadležnosti.

Nakon objavljivanja teksta, Vulinov Pokret socijalista objavio je na zvaničnom sajtu brojna saopštenja u kojima pokušava da diskredituje rad urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića.

Za Dojčinovića se navodi da prima novac od stranaca da bi pisao tekstove protiv Vulina, da ta primanja ne prijavljuje nadležnim institucijama, da kriminalizuje one koji rade u interesu Srbije, kao i da je svaki neprijatelj Srbije njegov prijatelj. Osim toga, Dojčinović je označen kao narkoman i kao osoba koja ima čudne sklonosti i samopovređuje se.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da razume „emotivnu reakciju“ Pokreta socijalista.

Saopštenja su osudila sva novinarska udruženja, opozicione stranke i pojedini članovi vlade.

Među njima je i ministarka Zorana Mihajlović koja je za KRIK rekla da je nedopustivo da bilo ko vređa i ponižava novinare zato što rade svoj posao. Ona je dodala i da je saglasna sa izjavom predsednika Aleksandra Vučića da, ukoliko je potrebno, nadležni ponovo ispitaju slučaj Vulin. Nakon ove izjave, Pokret socijalista izdao je nekoliko saopštenja u kojima navodi da Mihajlović „pravda laži KRIK-a“ i poziva ministarku „da se ne skriva iza Vučića.“

Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović danas je tužio Pokret socijalista zbog brojnih neistina koje je o njemu objavio.

Priču o Aleksandru Vulinu pročitajte ovde.

Comments are closed.