Vulin o hapšenju Šarića: U Srbiji nema zaštićenih

Vulin o hapšenju Šarića: U Srbiji nema zaštićenih

Aleksandar Vulin (foto: mup.gov.rs)

Srbija je zemlja u kojoj nema zaštićenih, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagujući na akciju hapšenja optuženog narko-bosa Darka Šarića i osumnjičenih članova njegove grupe. Šarić je danas uhapšen zbog sumnji da je organizovao grupu koja je izvršila ubistvo i švercovala drogu.

Piše: Milica Vojinović

Vulin je u pisanoj izjavi poslatoj medijima podsetio da je u okviru velike međunarodne akcije, u saradnji sa EUROPOL-om i EUROJUST-om, srpska policija uhapsila više osoba koje su vršile krivična dela u Srbiji, Evropi i Južnoj Americi.

„Srbija je pouzdan partner međunarodnih organizacija koje se bore protiv kriminala i zemlja u kojoj nema zaštićenih. Ovim se to i potvrđuje na najbolji mogući način“, naveo je Vulin.

On je dodao da „borba protiv najtežih oblika kriminala ostaje prioritet MUP-a, ali i Srbije.“

U današnjoj akciji uhapšeni su Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević i još tri osobe, potvrdila je policija. Sumnjiče se za ubistvo, trgovinu drogom i druga krivična dela.

Šariću se već 12 godina sudi za međunarodni šverc 5,7 tona kokaina i pranje više od 20 miliona evra novca zarađenog ovim švercom. U oba slučaja je osuđivan, ali nepravosnažno, pa su oba postupka trenutno u toku pred Apelacionim sudom u Beogradu.

Šarić je u pritvoru od 2014, kada se predao policiji nakon četiri godine bekstva. Od decembra prošle godine boravi u svojoj kući na Dedinju pošto mu je zatvorski pritvor zamenjen kućnim.

Comments are closed.