Vulin: Dojčinović je narkoman, mrzi Srbiju

Vulin: Dojčinović je narkoman, mrzi Srbiju

Pokret socijalista Aleksandra Vulina izneo je niz neistina na račun glavnog urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića optužujući ga da napada Vulina, da je narkoman i da mrzi svakog ko se bori za Srbiju. Saopštenje, koje je objavljeno na sajtu pokreta i na ličnom sajtu ministra odbrane, usledilo je nakon KRIK-ovog otkrića da Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je platio stan.

Piše: Bojana Pavlović

„Čime se Dojčinović zaista bavi, osim što ponekad ima čudne sklonosti da visi po plafonima, probada bradavice iglama i samopovređuje se? Nije tajna da je Dojčinović plaćen iz inostranstva za svaki tekst kojim napada Vulina, a nije tajna ni da uzima narkotike. Ako hoće da nas demantuje, tražimo da izađe sa svim računima, a posebno da se podvrgne testu na droge. Odmah vam kažemo neće smeti. Narkomani obično neće. Ali, tako drogirani, rado svoje fantazije stave u tekstove“, piše u saopštenju Pokreta socijalista.

Nastavljajući sa napadima Vulinov pokret navodi i da je „svaki neprjatelj Srbije njegov prijatelj i baš svakog ko Srbiju voli i ko se za nju bori, Dojčinović neizmerno mrzi“.

Ovo nije prvi put da državni zvaničnici iznose neistine na račun KRIK-a i njegovog urednika tvrdeći da su strani plaćenici i da rade protiv interesa Srbije. Posle ovakvih javnih istupanja, novinari KRIK-a dobijali su pretnje koje do danas nisu rešene.

Urednik KRIK-a će u vezi sa ovim navodima iskoristiti sva pravna sredstva na raspolaganju budući da su protiv njega iznete najgrublje neistine i da smatra da mu je bezbednost ugrožena.

U saopštenju piše da je Vulin stan uredno prijavio, međutim, ne navodi odakle mu novac za kupovinu trosobnog stana na Zvezdari.

Saopštenje je usledilo nakon što je KRIK objavio da je Agencija za borbu protiv korupcije tokom provere imovine Vulina utvrdila da ministar ne može da dokaže odakle mu 205.000 evra za koje je kupio stan.

Podsećamo, on je Agenciji rekao da je novac stekao prodajom nekretnine, ali je kasnije promenio priču i rekao da je novac pozajmica od suprugine tetke iz Kanade. Pošto svoje tvdnje nije mogao da dokaže Agencija za borbu protiv korupcije prosledila je svoj izveštaj Tužilaštvu za organizovani kriminal sumnjajući da je ministar počinio neko krivično delo. Nakon dve godine, tužilaštvo je odbacilo prijavu navodeći da nije utvrdilo da je Vulin počinio delo iz njihove nadležnosti.

Novinari KRIK-a pokušali su da dođu do ministra koji se nije odazvao pozivu za intervju.

KRIK je od osnivanja meta napada ljudi iz vlasti i provladinih tabloida. Pomozite da istrajemo i nastavimo da razotkrivamo kriminal i korupciju. Donirajte KRIK.

Priču o ministru Vulinu pročitajte ovde. 

1 Comment

  1. Mutavi kaže:

    Puna podrska za nastavak borbr protiv zla a mislim da se i Srbija polako budi bice neki novi 5 oktobar najkasnije iduce godine.