Vuletić: Restoran u kom je Belivukova grupa čuvala oružje zakupljivao član SNS

Vuletić: Restoran u kom je Belivukova grupa čuvala oružje zakupljivao član SNS

Vladimir Vuletić (foto: krik.rs)

Profesor Pravnog fakulteta i donedavni potpredsedik FK Partizan Vladimir Vuletić dostavio je danas MUP-u, kako tvrdi, dokaz o vezama Srpske napredne stranke i kriminalnog klana Veljka Belivuka. Vuletić je dostavio papir koji pokazuje da restoran „Partizan“, u kome je policija u februaru pronašla drogu i oružje, od 2017. zakupljuje firma povezana sa Miloradom Pušicom, za koga tvrdi da je član glavnog odbora SNS-a i trgovac oružjem.

Piše: Bojana Pavlović

Vuletić za KRIK navodi da je Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) dostavio zapisnik sa sednice Jugoslovenskog društva Partizan iz juna 2017. na kojoj je odlučeno da se restoran „Partizan“ izda na 15 godina firmi „Mitona“ čiji je direktor Milorad Pušica, član glavnog odbora SNS.

U ovim prostorijama – koje su tabloidi nazvali „Veljinim bunkerom“ – policija je u februaru pronašla drogu i oružje za koje tvrdi da su pripadali grupi Veljka Belivuka. Ova grupa sumnjiči se za otmice i najmanje tri ubistva.

Na adresi gde je registrovana „Mitona“, nalazi se i Pušicina firma „M.M.P Consulting“ koja je registrovana za trgovinu oružjem.

Pušica je vlasnik ili direktor nekoliko firmi u Srbiji, a zastupnik je karate kluba „Partizan“. Bio je predsednik Nadzornog odbora Srpske fabrike stakla.

Milorad Vučelić koji je 2017. bio predsednik sportskog društva negirao je Vuletićeve tvrdnje rekavši da ugovor sa Pušicom nikada nije potpisan.

Vuletić je inače posle hapšenja Belivukove grupe napustio Partizan i jedini je od članova uprave javno govorio o vezama ovog kriminalnog klana sa čelnicima kluba i državom.

U intervjuu za KRIK Vuletić je otkrio da je navijačkom grupom koja je došla na stadion Partizana upravljao generalni sekretar vlade Novak Nedić posredstvom pripadnika Žandarmerije Nenada Vučkovića Vučka.

Istakao je da je u klubu izbio sukob između stare uprave i Nedića koji je hteo da preuzme klub, vršeći pritisak posredstvom navijača. Kako je naveo, obe strane u sukobu imale su podršku države.

Detaljnije pročitajte u intervjuu

Više o vezema koje je Belivukova grupa imala u policiji i politici pročitajte u KRIK-ovim pričama

Comments are closed.