Vučić: Važno da se Vulin nije obogatio za vreme ove vlasti

Vučić: Važno da se Vulin nije obogatio za vreme ove vlasti

Aleksandar Vučić (foto: printskrin)

„Da li se on obogatio u ovoj vlasti ili nije? Imam poverenje u njega da nije ukrao ništa“, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji „Insajder debata“ komentarišući slučaj porekla novca kojim je ministar Aleksandar Vulin kupio stan.

Piše: Vesna Radojević

Vučić je rekao da mu je ovaj slučaj teško pao i da je Vulina kritikovao zbog obrazloženja koje je dao o poreklu novca – da ga je pozajmio od suprugine tetke iz Kanade. 

„Ja sam rekao, gde si baš našao tetku?“, prepričao je Vučić razgovor koji je vodio sa Vulinom. Kako kaže, Vulin mu je odgovorio da je rekao istinu. 

„Onda mi je on rekao: ‘Pa to je bilo pre nego što smo ušli u vlast’. Ja sam rekao: ‘Zašto nisi iskoristio taj argument? To je moja privatna imovina. Moja imovina se nije povećala za vreme ove vlasti’“, ispričao je Vučić.

Na konstataciju novinarke da je Vulin pre toga bio poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a kasnije i šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Vučić je kazao da je veoma važno da Vulin tada „nije bio na vlasti“.

Da podsetimo, KRIK je pre mesec i po dana objavio da sadašnji ministar odbrane Aleksandar Vulin 2012. godine nije mogao Agenciji za borbu protiv korupcije da dokaže poreklo 205 hiljada evra kojim je kupio stan od 107 kvadrata u beogradskom naselju Zvezdara.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo, Agencija je Vulina prijavila Tužilaštvu za organizovani kriminal koje je dve godine kasnije obustavilo postupak. KRIK je pisao i o istrazi tužilaštva u kojoj nije zatražen iskaz niti Aleksandra Vulina, niti misteriozne tetke iz Kanade za koju Vulin tvrdi da mu je pozajmila novac za stan.

Naime, kada je Agencija zatražila objašnjenje o poreklu gotovine kojim su pazarali stan, bračni par Vulin rekao je da su novac imali nakon prodaje jednosnobnog stana u Novom Sadu za koji su dobili 38 hiljada evra. Ta suma, međutim, bila je dovoljna samo za prvu ratu za stan na Zvezdari, nakon čega Vulinovi menjaju iskaz i govore da im je novac pozajmila tetka Nataše Vulin koja živi u Kanadi.

Dok na dostavljenoj priznanici Agenciji o toj pozajmici nije bilo tetkinog potpisa, ni carina ni Uprava za sprečavanje pranja novca nisu evidentirale ulazak 205.000 evra u zemlju – ni fizički, ni putem novčane transakcije.

Vulin je novinarima KRIK-a rekao da je novac u Srbiju unosio „u delovima po 9.000“ evra i tako izbegao da suma bude prijavljena carini.

Pročitajte detalje u priči: „Tetka iz Kanade“ platila Vulinu stan

Pogledajte profil Aleksandra Vulina u bazi imovine političara

3 Comments

  1. Andrija Gajic kaže:

    Pa kako vas nije sramota da stitite tako nesto, gospodine Vucicu? Vasa vladi ima kriminalnih struktura. Nista, ama bas nista, niste rekli u ovom intervijuu! Pokusavate vasom retorikom da izbegnete cinjenice! Vicete bezveze i ne odgovarate direktno na pitanja. Izlazete puno neistina. Providno je sve to! Narod vas je procitao!

  2. Mico Micic kaže:

    Stan je kupljen u junu 2012. posle izbora, znalo se ko ce sastaviti Vladu, mito je dat unapred, a Vulin je „dug vracao“ dok je bio na vlasti. Dakle bice ipak da je pare uzeo kad je bio na vlasti.

  3. Виктор kaže:

    Све су то, мање више, ЛОПИНЕ великог калибра. Сви редом који се политиком баве у овој ојађеној земљи !