Vučić: Siguran sam da država ne stoji iza rušenja u Savamali

Vučić: Siguran sam da država ne stoji iza rušenja u Savamali

Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je siguran da iza bespravnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici ne stoji država.

Piše: Bojana Jovanović

„Država siguran sam da ne stoji, a ako stoji neko taj je kompletan idiot i taj treba da odgovara. Zato što bih lično učestvovao, hrabro i ponosito bih rekao: ’Uradite to zato što ćemo da napravimo nešto mnogo lepše i bolje’“, rekao je Vučić na današnjoj konferenciji za štampu u Vladi Srbije.

„Taj ko je to uradio, pa stvarno nije normalan, ne znam šta da vam kažem. Ne znam što nije doveo bager s kuglom i srušio sve. I moj aplauz bi dobio. Super, srušio si đubrište neko koje su nam tamo napravili. Od jedne od ulica koja će da bude najlepša u Beogradu.“

Vučić je rekao i da u su objekti u Savamali bespravno izgrađeni, kao i da su vlasnici objekta više puta dobijali odbijenice za legalizaciju. Rekao je i da tamo niko nije živeo, već da su mnogima objekti poklonjeni i da su korisnici tih objekata zarađivali veliki novac.

On je istakao da „ma koliko pravedno ili pravično bilo to što su učinili, niko nema pravo da pravdu uzima u svoje ruke jer zakon sprovodi država, a ne ovakve ili onakve grupe“.

Vlasnici srušenih objekata – restorana „Savski ekspres“ i firmi „Iskra“ i „Transport peroni“ ranije su novinarima KRIK-a objasnili da su neke zgrade bile u postupku legalizacije, dok su druge bile legalizovane.

Vučić je rekao i da nije stigao da pročita izveštaj Zaštitnika građana Saše Jankovića koji je utvrdio da je policija prekršila zakon kada je u noći 25. aprila, prilikom rušenja objekata u Savamali odbila da izađe na teren. Janković je naveo da policija nije postupila jer je takav nalog stigao sa „vrha“.

Komentarišući izjavu zaštitnika građana da postoje sumnje da je prisluškivan tokom kontrole rada policije, Vučić je rekao da je uveren da Jankovića niko nije prisluškivao.

„Ako se ispostavi da nisam u pravu, kompletan bezbedonosni sektor biće smenjen“, kazao je Vučić.

Gradske vlasti negirale su umešanost u događaje. Gradonačelnik Siniša Mali rekao je da se nije raspitivao o tome šta se dogodilo u Savamali, ali potvrdio da je na ovom mestu predviđena izgradnja projekta „Beograd na vodi“.

 Prošle nedelje gradske službe naredile su čišćenje terena, iako policija nije izvršila uviđaj. To stvara sumnju da je reč o uklanjanju dokaza, rekao je Rodoljub Šabić, Poverenik za informacije od javnog značaja.

 

2 Comments

  1. Manojlo kaže:

    Svakako da dršava ne stoji, znamo i mi to, stoje državni službenici i partijski radnici. Mnogi državni radnici rade i privatne tezge. Ko je to smeo i mogao da uradi a da već sve nije pripremljeno sa policijom. A čija je to policija, državna ili privatna. Za pljačku neke radnjice policijski specijalci se stvore brzinom munje, ovom prilikom su se prenemagali kao baba Persine radnice pod crvenom lampom. U Politici je pre neki dana izašla karikatura na naslovnoj strani, Možda je neko prepoznao ko stoji iza rušenja pod maskom, Nisu ga prepoznali samo oni kolji nisu hteli. A ove dam glumi Hamleta, očajnika i zabrinutog. Misli li on da su baš svi dileje.

  2. Milorad Simić kaže:

    Pa gospodine Vučiću, ili objavite ko je to obnoć rušio, ili priznajte da ne znate šta Vam se u državi radi.
    I to pred nosem.