Vučić: Rekao bih im da daju meni jedan bager

Vučić: Rekao bih im da daju meni jedan bager

Aleksandar Vučić

Premijer Aleksandar Vučić rekao da je država preuzela odgovornost za rušenje u Savamali, kao i da bi sam seo u bager da „skloni kriminalno ruglo“ da ga je neko pitao.

Piše: Bojana Pavlović

Vučić je novinarima u Subotici rekao da je država priznala odgovornost za rušenje u Savamali „bez obzira koji je to nivo odgovornosti“.

On je dodao da će se time baviti kada nadležni organi budu rekli svoje.

Slučajno nisam znao za tu akciju, da sam znao, rekao bih im da uzmu bagere i da ruše u toku dana i da daju meni jedan bager da sednem u njega, da to ruglo kriminalno sklonim. Nisu me pitali, nisu ni reč rekli, izveli su ono što je loše, za to snosimo odgovornost, ali nije vam dovoljno.“

On je dodao da je njegovo rušenje konačni cilj „političkih mešetara” koji traže odgovornost Siniše Malog za događaje u Savamali.

Tucite mene, nemojte da pričate da vas interesuje Siniša Mali, jer vas ne interesuje, nego Aleksandar Vučić.“

Vučić je rekao da nije pročitao izveštaj Zaštitnika građana Saše Jankovića u kojem je utvrdio da je policija dobila nalog da ne sprečava rušenje u Savamali.

Premijer je u sredu na konferenciji za novinare rekao da je siguran da policija nije učestvovala dešavanjima i da će se tek utvrditi da li je bilo propusta u delovanju policije. Tada je rekao i da iza rušenja stoje najviši organi grada Beograda. 

Pročitajte sve vesti o bespravnom rušenju u Savamali.

Comments are closed.