Vučić o ubistvu Ivanovića: Istraga napreduje, u narednom periodu ime izvršioca

Vučić o ubistvu Ivanovića: Istraga napreduje, u narednom periodu ime izvršioca

Aleksandar Vučić (foto: KRIK)

Istraga Srbije o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića je spora, ali napreduje i u narednom periodu moći ćemo da kažemo i ime izvršioca, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Beta, KRIK

„Polako ali sigurno naša istraga u slučaju ubistva Olivera Ivanovića napreduje i ide ka tome da ćemo u narednom periodu moći da kažemo i ime izvršioca“, kazao je Vučić novinarima u selu Rogljevo u obilasku Borskog okruga u kampanji „Budućnost Srbije“.

„Već sada imamo određene sumnje samo tražimo određene potvrde. Imamo mnoga saznanja dobijena na čudan način, posrednim putem, jer nismo imali pravo na vršenje uviđaja, njihov tužilac iz Prištine pokazao je neku vrstu profesionalnosti u odnosu na ove njihove koji su mislili da ću da se uplašim“, rekao je.

Vučić je naveo i da je spreman da stane pred svaki istražni organ Srbije, kao i da mu je užasna priča prištinskih vlasti da je umešan u to ubistvo.

„Sram vas bilo lažovi jedni jadni. Svakog ubicu bih smestio iza rešetaka da nikad ne izađe. Ti ljudi valjda polaze od sebe, znaju za šta su oni sposobni, pa zamišljaju da mogu i drugi to da rade“, rekao je Vučić.

Dodao je da iste optužbe čuje i od pojedinih političara iz Srbije, a da je on bio mnogo bliži sa Ivanovićem nego „oni koji ga danas brane“, o čemu, kako je rekao, mogu da posvedoče pojedini članovi njegove porodice.

„Nemaju dokaze, znaju oni ko nije počinio, ako ne znaju baš do kraja ko je učestvovao u tome (ubistvu Ivanovića)“, kazao je Vučić.

Tužilaštva u Beogradu i Prištini, koja vode istragu o ubistvu Ivanovića, ne oglašavaju se o napretku istrage, niti o osumnjičenim izvršiocima ili nalogodavcima.

Kosovski istražni organi napravili su pomak uhapsivši trojicu osumnjičenih pomagača u novembru prošle godine. Oni su tada označili Milana Radoičića, potpredsednika Srpske liste, kao četvrtog osumnjičenog, ali nisu objasnili koja je bila njegova uloga u ubistvu.

Radoičić je izbegao hapšenje, a oglasio se dva dana kasnije i poručio da nema nikakve veze sa ubistvom Ivanovića i da se neće predati kosovskim organima.

Saslušan je u srpskoj policiji, ali ne kao osumnjičeni. Kosovsko tužilaštvo navelo je da je ispitan bez njihovog zahteva, kao i da su predstavnici srpske policije na zvaničnim sastancima do tada tvrdili da ne znaju ko je on.

Predstavnici vlasti u Srbiji stali su u Radoičićevu odbranu.

Predsednik Aleksandar Vučić je istakao da sa sigurnošću tvrdi da Radoičić nije učestvovao u ubistvu Ivanovića jer je prošao poligrafsko ispitivanje u policiji, a je Radoičića je nazvao „čovekom broj jedan za odbranu Kosovske Mitrovice“.

Šta je Radoičić rekao na ispitivanju nije poznato pošto je na taj dokument stavljena oznaka tajnosti.

Više o Milanu Radoičiću pročitajte ovde

Comments are closed.