Vučić o KRIK-ovoj priči: Jedan potpuno bezvezan tekst

Vučić o KRIK-ovoj priči: Jedan potpuno bezvezan tekst

Aleksandar Vučić (foto: screenshot/Pink)

Istraživanje u kom je KRIK otkrio da je Predrag Mali, brat ministra finansija Siniše Malog, raspolagao kolima i stanom u vlasništvu „Milenijum tima“, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao je bezveznim i dodao da su novinari „morali da upletu članove njegove porodice“. Vučić je rekao i da će nadležni organi otkriti ko je osoba sa snimka koja je navodno uhodila suprugu Predraga Malog, a za koga tabloidi lažno tvrde da je novinar KRIK-a. Spomenuo je „japansko praćenje“.

Piše: Bojana Jovanović

„Potpuno jedan bezvezni tekst ni o čemu“, ocenio je Vučić poslednju KRIK-ovu istraživačku priču gostujući na televiziji „Pink“. „U koji su, takođe, morali da upletu i članove moje porodice.“ 

On je prokomentarisao deo teksta u kome piše da je njegovog brata Andreja Predrag Mali vozio u automobilu „Milenijum tima“ u danu održavanja Parade ponosa, kada su ih pretukli žandarmi.    

„Zamislite krivicu – kaže jedanput je seo u automobil sa tim čovekom. Pa njih dvojica su drugovi, ne vidim kakav je problem što je seo u automobil jedanput. Zamislite kriminala strašnog“, rekao je ironično. 

Vučić je potom istakao da će proveriti „kako su neki ljudi, preko koga iz policije dolazili do podataka o automobilu i na koje sve načine“.

Na konstataciju voditeljke „Pinka“ da je novinar KRIK-a uhodio suprugu Predraga Malog i njihovu šestomesečnu bebu, Vučić je rekao da „ne zna da li je na snimku novinar KRIK-a“, ali da će nadležni organi ustanoviti ko je muškarac koji se pojavljuje na snimku sigurnosne kamere koji je objavio tabloid.  

„Mi očekujemo da nadležni držvni organi obaveste javnost o kome se radi, koje je to lice. Neki misle da mogu da se sakriju ako lice ima prebivalište u nekom drugom delu bivše Jugoslavije. Neće se sakriti. Tako da nadležni organi će otkriti o kome je reč, otkrićemo celu pozadinu.“

Predsednik je prokomentarisao i „japansko praćenje“ – termin kojim je tabloid „Srpski telegraf“ opisao kako novinari KRIK-a navodno prate ljude, a koji je nakon toga postao popularan na društvenim mrežama. Rekao je da postoje dve moguće taktike protivnika vlasti.

 „Jedna je ta takozvanog japanskog praćenja, kako se to naziva, gde vam stavljaju do znanja da vas prate da bi vas uplašili. A druga taktika je, u kojoj je sve dozvoljeno onima koji to rade, onima koji to čine, a ako biste im bilo šta odgovorili…“, rekao je, ali nije završio rečenicu.

KRIK je otkrio da je Predrag Mali, brat ministra finansija Siniše Malog, godinama vozio „audi a6“ u vlasništvu „Milenijum tima“, dok je stan te kompanije koristila njegova tadašnja devojka.

Firma „Milenijum tim“ angažovana je na jednom od najpoznatijih građevinskih projekata u državi – „Beogradu na vodi“. Osim toga, kompanija je radila gasifikaciju opština Smederevo i Grocka vrednu oko 60 miliona evra, a nedavno je dobila da gradi stanove za pripadnike službi bezbednosti u Nišu i Vranju za 15 miliona evra. Učestvovala je i u desetinama drugih poslova plaćenih iz budžeta, a njeni prihodi iz godine u godinu skaču.

Stručnjaci sa kojima su novinari KRIK-a razgovarali kazali su da ovakav odnos brata ministra finansija i privatne kompanije može da se opiše kao klasičan primer korupcije.

Pročitajte:

Koruptivne veze: „Milenijum tim“ ustupio audi i stan bratu Siniše Malog

„Srpski telegraf“ montiranim snimcima napada KRIK

Donirajte KRIK i pomozite da nastavimo da istražujemo kriminal i korupciju. Mnoge naše priče nastale su zahvaljujući donacijama čitalaca. Kako da donirate KRIK pročitajte ovde.

10 Comments

 1. Dele kaže:

  Čim Vučić kaže da je bezvezan tekst onda je ova konstatacija istinita. Sve više slučajeva u kojima mora da se pravda, da odgovara… a želeo bi da se to nikada ne pominje. Čak nije siguran kada da se pravda a kada ne jer se toliko afera pojavljuje da je počeo da izgovara kratke besmislice. Njegovim glasačima je polako je dosta takvih laži i izjava jer je i najglupljem čoveku jasno – da je preterao.

 2. Marko Niš kaže:

  Pa i nije baš bezveze, cim je celi dan cela ekipa njegovih lazova bila u stanju pune borbene gotovosti sa gomilom laži na njihovoj televiziji. Puna podrška novinarima Krika iz Niša.

 3. Endi kaže:

  To koliko je tekst „bezvezan“, vidimo po tome koliku su vojsku digli da obezvrede pisanje KRIK-a. Jedva čekam dan kada će cela ta ekipa da padne, pa kad krenu da, u strahu, cinkare i blate jedni druge, biće zabavno.

 4. Милекол kaže:

  Да председник државе има свог посла по уставу кад стиже даконтролише све медије, мало је чудно.

 5. Poda kaže:

  Bas je lepo malog bacio pod autobus…ni reci o audiju, predragu malom da nije kriv…samo da njegov andrej nema veze ni sa cim. eeeee

 6. Rados kaže:

  Nemojte napadati coveka koji pise, govori i radi bezvezne stvari i koje ne govore ni o cemu. Lepo je covek sam rekao – „Potpuno jedan bezvezni tekst ni o čemu“, ocenio je Vučić. Covek uvek najbolje sam o sebi najvise kaze.

 7. Nemanja kaže:

  Ovo samo govori ko je glavni šef

 8. Влада kaže:

  U svakoj, ama baš svakoj pravnoj državi (nadam se ćemo ikada to doživeti), čitava armija kriminalaca infiltrirana u sve poluge vlasti, završiće na dugogodišnjoj robiji s potpunim oduzimanjem nelegalno stečene imovine. Oni to dobro znaju. I da li zaista verujete da će dobrovoljno povući s vlasti, na bilo kakvim izborima, ili će je braniti do kraja, pa makar i po cenu građanskog rata?

 9. Pera kaže:

  Baš je sveznajući . On unapred zna, pre istrage koju najavljuje, gde se ‚‚neko‚‚ krije . Kakva paranoja.