Vučić: Normalno da su se viđali s Pacolijem, meni je problem jahta

Vučić: Normalno da su se viđali s Pacolijem, meni je problem jahta

Aleksandar Vučić (foto: krik.rs)

Za predsednika Srbije Aleksandra Vučića normalno je da su se Goran Rakić, predsednik Srpske liste i Milan Radoičić, ozloglašeni biznismen sa severa Kosova, tajno sreli sa Bedžetom Pacolijem, imućnim lobistom za nezavisnost Kosova, na jahti u Budvi u leto 2017. i pregovarali o tome da sa Ramušem Haradinajem sastave vladu. Vučić nije prokomentarisao to što su pregovori vođeni na neformalnom sastanku na luksuznoj jahti, kao ni zašto je sastanku prisustvovao Radoičić koji u to vreme nije bio ni na kakvoj političkoj funkciji.

Piše: Bojana Pavlović

„Što se tiče fotografije, ja moram da vam kažem, je l to Kolumbo otkrio Ameriku, to što neko razgovara sa Pacolijem, sa Tačijem ili Haradinajem? Razgovarali su sto puta, to je normalno, morate da razgovarate“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu posle sastanka sa predstavnicima Srpske liste kome nisu prisustvovali ni Rakić ni Radoičić.

Vučić je istakao da njemu smeta „samo jahta“ čija god da je i da ga „baš briga što se neko sastao sa Pacolijem“.

Novinari KRIK-a nisu dobili priliku da postave Vučiću pitanje zbog čega se na ovakvom neformalnom sastanku na luksuznoj jahti pregovaralo o sastavljanju vlade Kosova, kao ni zbog čega građani nisu bili obavešteni o ishodu tih pregovora.

Nije jasno ni koja je bila uloga Radoičića na ovom sastanku pošto u to vreme nije bio ni na kakvoj političkoj funkciji.  

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić odgovarajući na pitanje novinarke KRIK-a rekao je da o susretu na jahti nije razgovarao sa Rakićem ni sa Radoičićem, ali da su oni „gde god da su sedeli i s kim god da su sedeli, branili srpske interese“.

Simić je dao kontradiktorne odgovore. Prvo je rekao da nije znao za sastanak, a na ponovoljeno pitanje da li je sastanak za njega bio tajna, Simić je rekao da nije.

KRIK je juče objavio fotografiju tajnog susreta ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija i uticajnog čoveka srpskog podzemlja Milana Radoičića, osumnjičenog za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića.

Izvor koji je novinarima dostavio fotografiju objasnio je da se sastanak na jahti dogodio u leto 2017. godine, kada se pregovaralo o novoj kosovskoj vladi, a Pacoli je ubrzo nakon sastanka napravio iznenađujući preokret – napustio je dotadašnje političke partnere, pridružio se koaliciji Ramuša Haradinaja i postao ministar spoljnih poslova.

Ovo je nakon objavljivanja priče potvrdio i Pacolijev savetnik.

Pročitajte više o susretu na jahti

O sastanku Andreja Vučića i Zvonka Veselinovića pročitajte ovde

Donirajte KRIK i pomozite da nastavimo da istražujemo

Comments are closed.