Vučić nije prisustvovao proslavi BIA-e zbog odnosa agencije prema novinarima

Vučić nije prisustvovao proslavi BIA-e zbog odnosa agencije prema novinarima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije se danas pojavio na proslavi povodom dana Bezbednosno-informativne agencije (BIA) jer nekoliko novinara različitih redakcija nije dobilo odobrenje da prisustvuje svečanosti, saopšteno je medijima iz njegovog kabineta.

Piše: Milica Vojinović

Novinarki KRIK-a Vesni Radojević danas je bio zabranjen ulazak u zgradu BIA-e jer, kako joj je rekla osoba zadužena za izdavanje akreditacija, nisu ispunjeni bezbednosni uslovi za to.

Sat vremena kasnije u zgradu BIA-e umesto najavljenog predsednika Vučića ušao je ministar policije Nebojša Stefanović. Iz kabineta predsednika saopšteno je da je razlog njegovog nedolaska na proslavu to što nije dozvoljeno svim novinarima da prisustvuju tom događaju.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da pravo na izveštavanje i slobodu informisanja nikome ne može da bude uskraćeno i zahteva od državnih organa Srbije da slobode i prava svih građana, bez obzira na njihovu političku orijentaciju, poštuju i garantuju“, saopšteno je iz predsednikovog kabineta.

„Predstavnici državnih organa ne smeju da se ponašaju bahato i neodgovorno poput mnogih političkih lidera koji ne dozvoljavaju ulazak drugačije mislećih novinara na svoje događaje ili im, pak, uskraćuju odgovor na postavljena pitanja“, naveo je Vučić.

Nakon što su mediji preneli ovu vest i novinar „Politike“ Dušan Telesković napisao je na svom tviter nalogu da ni njemu, kao i novinarki KRIK-a, nije dozvoljeno da prisustvuje događaju jer ne postoje bezbednosni uslovi za to.

Iz BIA-e još nisu objasnili zašto je novinarima danas bilo zabranjeno da uđu u zgradu agencije.

6 Comments

 1. IgorO kaže:

  Ovo je glupo i prenositi kao vest. Čovek koji je sistematski u Srbiji gušio medije prvo kao ministar za informisanje Slobodana Miloševića,a potom kao PPV,premijer i sada predsednik kao misli na novinare!? Ma daaaj.

 2. Mikac kaže:

  Upravo tako. Treba češće podsećati narod da je Vučić bio Miloševićev ministar za informisanje za vreme NATO bombardovanja i pre toga – najgoreg do tad perioda za novinarstvo u Srbiji.

 3. Неша kaže:

  …Овакво саопштење неби смислио ни Андерсен ( са све братом )!

 4. Antibot kaže:

  Stvarno da coven ne poveruje! Vucic se uzbudio zbog tretamana novinara. Mora da ce se nesto vazno desiti cim Vucic demostrira svoje nezadovoljstvo.

 5. Mića kaže:

  A gde ovde ima dobra kavurma?