Vučić ne zna da je Vulinov pokret vređao urednika KRIK-a

Vučić ne zna da je Vulinov pokret vređao urednika KRIK-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije upoznat sa tim da je Pokret socijalista Aleksandra Vulina nazvao urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića narkomanom i da će se o tome raspitati.

Piše: Nataša Marković

Rekao sam da puste sve novinare
Komentarišući zbog čega se nije pojavio na svečanosti BIA, Vučić je rekao da ne želi da učestvuje u događajima u kojima svim novinarima nije dozvoljeno da postavljaju pitanja. Podsetimo, novinarki KRIK-a Vesni Radojević pre tri dana nije odobreno da prisustvuje jer za to „ne postoje bezbednosni uslovi“.
„Ne mogu da kažem koliko sam bio ljut. Volim i poštujem Gašića i mislim da me nikada nije video tako ljutog. Rekao sam da puste sve novinare, ali pošto su neki od njih već otišli, nisam ni ja hteo da dođem“, rekao je Vučić.

Vučića su novinari „Insajdera“ pitali kako je moguće da mu je zasmetalo što na proslavu Dana Bezbednosno-informativne agencije nisu pušteni pojedini novinari, a da nije reagovao povodom vređanja novinara KRIK-a u saopštenjima Pokreta socijalista.

„Na znam za taj slučaj, ali ću se raspitati o njemu“, odgovorio je Vučić.

Nakon što je KRIK objavio da ministar Vulin ne može da dokaže poreklo 205.000 evra kojim je kupio stan, njegova stranka danima je objavljivala saopštenja u kojima je urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića nazivala narkomanom koji radi protiv Srbije.

Napade su osudila novinarska udruženja, kao i pojedini članovi vlade.

Slučaj je komentarisala i premijerka Ana Brnabić koja je navela da razume „emotivnu reakciju Pokreta socijalista“.

Sam Vučić je na RTS-u govorio o otkriću KRIK-a rekavši da u Vulina „ima poverenja i da on nije ništa ukrao dok je na vlasti“.

Nejasno je, međutim, kako su predsedniku Srbije promakla brojna, danima objavljivana, uvredljiva saopštenja Vulinovog pokreta upućena Dojčinoviću, kao i reakcije premijerke i članova vlade.

Pročitajte priču o stanu ministra Vulina

Comments are closed.