Vučić: Ne verujem da je Dikić planirao terorističke akte

Vučić: Ne verujem da je Dikić planirao terorističke akte

Aleksandar Vučić (screenshot)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi voleo da vidi stvarne i ozbiljne podatke da je bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić planirao terorističke akte u Crnoj Gori.

Piše: Bojana Jovanović

„Lično u to ne verujem, imajući u vidu druge obaveštajne podatke do kojih smo mi došli i kojima mi raspolažemo, ali ću naravno se izviniti i reći: ‘alal vera uradili ste dobar posao’ ako mi neko pruži bilo kakve druge informacije, a do sada ih nismo dobili“, rekao je Vučić i dodao da srpski organi o hapšenju još uvek poseduju samo podatke domaćih obaveštajnih agencija.

Prema njegovim rečima, mnogi od onih koji su uhapšeni preko advokata su tražili intervenciju države Srbije.

Podsetimo, Bratislava Dikića i još 19 osoba iz Srbije crnogorska policija uhapsila je juče zbog, kako je navedeno, sumnje da su u Crnoj Gori počinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam.

„Oni su, kako se sumnja, ušli u Crnu Goru i imali nameru da prvo preuzmu automatsko oružje, a potom da večeras izvrše napade na instutucije sistema, policiju i predstavnike državnih organa, ne isključujući mogućnost napada na visoke državne zvaničnike“, piše u saopštenju policije povodom hapšenja.

Bratislav Dikić bio je komandant Žandarmerije do 2013. godine kada je smenjen. Tokom četiri godine koliko je bio na čelu, ovu elitnu jedinicu u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova potresale su brojne medijske afere. Pisalo se da su članovi jedinice bili umešani u brojne kriminalne radnje – reketiranje, ucenjivanje, zelenašenje i neovlašćeno prisluškivanje. Period je obeležio i sukob između Žandarmerije i Uprave kriminalističke policije (UKP), odnosno između Bratislava Dikića i Rodoljuba Milovića.

Pročitajte detaljnije u posebnoj vesti

Comments are closed.