Vučić: Najviše me zbunilo kako je KRIK došao do nekih informacija

Vučić: Najviše me zbunilo kako je KRIK došao do nekih informacija

Aleksandar Vučić (foto: arhiva/printskrin)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je juče da je veoma zainteresovan da se prouči način na koji su novinari KRIK-a došli do određenih informacija u istraživanju koje je otkrilo da je Predrag Mali, brat ministra finansija Siniše Malog, raspolagao automobilom i stanom privatne firme „Milenijum tim“, angažovane na vrednim državnim projektima. Naveo je i da nije stekao utisak da je Predrag Mali dobio kola i stan na poklon, ali da bi i to trebalo proveriti.  

Piše: Bojana Jovanović

„Pažljivo sam čitao tekst i najviše me je zbunio način na koji su do određenih informacija nekih došli. A inače ne volim kada neko prima poklone, al nisam stekao utisak to iz teksta. Ali u svakom slučaju, važno je da se sve prouči i veoma sam zainteresovan za to“, odgovorio je Vučić na pitanje novinara N1.  

Zatim je dodao detalje za koje nije objasnio šta tačno znače: „Odakle neko može da uzme u zakup od nekoga automobil, ko uzima operativni lizing makar to bilo hiljadu evra ili tri hiljade evra, jer to je mnogo novca.“

Vučić je prokomentarisao i pisanje provladinog tabloida „Srpski telegraf“ koji je lažno optužio novinare KRIK-a da su uhodili suprugu Predraga Malog i njihovu šestomesečnu bebu rekavši da očekuje da nadležni organi uskoro objave sve informacije u vezi sa tim slučajem. 

„Uskoro ćemo da dobijemo celovitu sliku oko praćenja bebe i majke brata Siniše Malog, da vidimo ko je govorio istinu, a ko nije. Pošto su neki zamislili da je moguće da se neki koji su bili angažovani iz regiona sakriju i da se ne sazna ko iza toga stoji, ali ja sam uveren da će nadležni državni organi u saradnji sa nekim drugima u okruženju vrlo lako u narednom periodu dostaviti tačne informacije. I zato pre toga neću ni da se izjašnjavam“, kazao je Vučić.

Podsetimo, KRIK je otkrio da je Predrag Mali, brat ministra finansija Siniše Malog, godinama vozio „audi a6“ u vlasništvu „Milenijum tima“, dok je stan te kompanije koristila njegova tadašnja devojka.

Firma „Milenijum tim“ angažovana je brojnim državnim projektima, među kojima je i „Beograd na vodi“. Osim toga, kompanija je radila gasifikaciju opština Smederevo i Grocka vrednu oko 60 miliona evra, a nedavno je dobila da gradi stanove za pripadnike službi bezbednosti u Nišu i Vranju za 15 miliona evra. 

Eksperti sa kojima su novinari KRIK-a razgovarali naveli su da ovakav odnos brata ministra finansija i privatne kompanije može da se opiše kao klasičan primer korupcije.

Pročitajte:

Koruptivne veze: „Milenijum tim“ ustupio audi i stan bratu Siniše Malog

„Srpski telegraf“ montiranim snimcima napada KRIK

Donirajte KRIK i pomozite da nastavimo da istražujemo kriminal i korupciju. Mnoge naše priče nastale su zahvaljujući donacijama čitalaca. Kako da donirate KRIK pročitajte ovde.

1 Comment

  1. Кобајаши kaže:

    Баш ме нешто занима зашто се новинари занимају за неке ствари које су занимација која не би требала да буде у жижи јавности.
    Свако има право на занимацију било које врсте а поготову ако су фамилија било кога из Владе.
    Па још, од куда цуре информације о занимацијама, нешто је бушно, попустили дихтунзи на машинерији која има да траје као непропусна до краја?
    Или је истекао гарантни рок или су аљкаво одрађени радови на непропусности па сада сазнајемо да им дихтовање и није неко?