Vučić: Mali uskoro neće biti gradonačelnik

Vučić: Mali uskoro neće biti gradonačelnik

Siniša Mali uskoro neće biti gradonačelnik Beograda i otići će sa te funkcije tokom leta, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Beta, KRIK

Vučić je rekao da Malom neće ponovo biti povereno mesto prvog čoveka prestonice jer je „zbog kampanje koja se vodi protiv njega, nemoguće raditi u takvim uslovima“. On je istakao da za takvu odluku postoji većina u Skupštini grada Beograda.

Podsetimo, premijer je i ranije najavljivao da će Mali „teško ostati na mestu gradonačelnika“, ali da ga neće smeniti.

„Mali svakako neće biti kandidat za gradonačelnika stranke koju vodim. Siguran sam da ima još mnogo toga što može da radi jer je pokazao da je uspešan, da je dobar menadžer. Ali, stvorena je atmosfera gde moraš da platiš tu vrstu političke cene“, rekao je Vučić u februaru na RTS-u.

Siniša Mali je prošle nedelje u intervjuu za list „Alo“ i sam rekao da se neće ponovo kandidovati i da će se posvetiti privatnom biznisu.

Dva dana pošto je KRIK u oktobru 2015. objavio da je Mali, kao direktor dve ofšor firme sa Britanskih Devičanskih Ostrva, kupio 24 stana u Bugarskoj, Agencija za borbu protiv korupcije je pokrenula postupak provere njegove imovine. Tokom kontrole otkriven je niz sumnjivih transakcija u vezi sa ovim, ali i firmama u kojima je Mali bio menadžer ili vlasnik.

Izveštaj o tome prosledila je tužilaštvu u avgustu prošle godine.

U međuvremenu, agencija proverava Malog i zbog navoda njegove bivše supruge Marije Mali u intervjuu za KRIK da mu je pomogla da lažira izveštaj o imovini i 95.000 evra predstavi kao nasledstvo od pokojnog oca. Tokom razvoda Mali je na suđenju rekao da školarinu za njegovo troje dece od  60.000 evra finansiraju njegovi prijatelji iz inostranstva što takođe nije prijavio Agenciji.

Sve priče o Siniši Malom pročitajte ovde.

Comments are closed.