Vučić: Aranitović nije dokaz da sam u sprezi sa kriminalom

Vučić: Aranitović nije dokaz da sam u sprezi sa kriminalom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da otkriće KRIK-a da je njegovu inaguraciju obezbeđivao član ekipe ubijenog narko-dilera Aleksandra Stankovića, ne pokazuje da je on povezan sa kriminalom.

Piše: Bojana Jovanović

Novinari KRIK-a prošle nedelje otkrili su da je jedan od mladića koji su maltretirali građane i novinare tokom Vučićeve inauguracije Borko Aranitović, deo ekipe ubijenog narko-dilera Aleksandra Stankovića poznatijeg kao Sale Mutavi. Aranitovića, kao i ostale koji su obezbeđivali skup, Srpska napredna stranka nazvala je redarima stranke.

Borko Aranitović (foto: fejsbuk)

Novinari su analizirali fotografije sa ceremonije na kojima je zabeležen nasilni incident i pronašli fejsbuk profil Borka Aranitovića. Njegov nalog na ovoj društvenoj mreži otkrio je da radi kao obezbeđenje beogradskih noćnih klubova, ali i u okviru kriminalno-huliganske grupe Saleta Mutavog.

Vučić je sinoć, komentarišući otkriće KRIK-a, rekao da ne poznaje nikog iz obezbeđenja i da veze Aranitovića sa kriminalcima ne dokazuju da je i on u sprezi sa njima.

„Obezbeđenje dovode opštinski odbori, dakle nemam pojma, nikog nit sam kad upoznao, niti bilo šta slično. Kaže, jedan, a prepoznali smo ga po mladežu jer smo sličan mladež videli na fejsbuku, a znamo da se on družio sa jednim koji je bio kriminalac. E, taj je bio tu tog dana, to je dokaz da je Vučić u sprezi sa kriminalom. I vi stanete i kažete: ‘Ja na to nemam šta da vam kažem’“, rekao je Vučić gostujući na televiziji „Pink“.

Vučić tvrdi da je obezbeđenje uspelo da spreči da tog dana dođe do krvoprolića i nekoliko puta ponovio da je tog dana prvi put organizovan kontramiting, te da je okupljanje povodom polaganja zakletve bio jedini zakonito zakazan skup.

„I gledam, baš jedva čekam da vidim šta će i kako će da postupe tužioci i svi ostali. Baš da vidim ko će da budu batinaši“, rekao je Vučić.

Na objavljenim fotografijama sa ceremonije vidi se da je najmanje devet nasilnika učestvovalo u incidentima. Policija je saopštila da je identifikovala napadače, ali do danas nije preduzela nijedan drugi korak. Imena ostalih nasilnika još nisu poznata.

Detalje o Borku Aranitoviću pročitajte u posebnoj priči.

Istraživanje o Aleksandru Stankoviću pročitajte ovde.

1 Comment

  1. Andrija kaže:

    Ogrizliste do grla u kriminalu. Svi oko vas su korunpirani