Vučelić negirao da je Partizan potpisao ugovor sa članom SNS-a

Vučelić negirao da je Partizan potpisao ugovor sa članom SNS-a

Milorad Vučelić (foto: Insajder screenshot)

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić negirao je tvrdnje bivšeg potpredsednika ovog kluba Vladimira Vuletića da je restoran na stadionu koji je koristila kriminalna grupa Veljka Belivuka i u kome je policija pronašla drogu i oružje, bio dat u zakup firmi povezanoj sa članom Srpske napredne stranke Miloradom Pušicom.

Piše: Bojana Pavlović

„Sportsko društvo ’Partizan’ nikada nije potpisalo ugovor sa Miloradom Pušicom o iznajmljivanju prostorija na stadionu u Humskoj niti restorana. Jedina istina je da je Pušica predsednik karate kluba Partizan koji je sastavni deo sportskog društva. Ugovor o iznajmljivanju ili zakupu prostorija, nikada nije postojao niti postoji, jer nije ni potpisan“ rekao je Vučelić za „Novosti“ čiji je glavni i odgovorni urednik.

Ovo je prvi put da se, od hapšenja opasne kriminalne grupe i pretresa stadionskog restorana, Vučelić obratio javnosti i negirao – ne povezanost sa kriminalcima, već tvrdnje bivšeg saradnika.

Vuletić, bivši funkcioner Partizana, danas je policiji dostavio navodni zapisnik sa sednice ovog kluba iz juna 2017. na kojoj je odlučeno da se restoran „Partizan“ izda na 15 godina firmi „Mitona“ čiji je direktor Pušica.

Vuletić je inače posle hapšenja Belivukove grupe napustio Partizan i jedini je od članova uprave javno govorio o vezama ovog kriminalnog klana sa državom.

U intervjuu za KRIK Vuletić je ranije govorio o ovom restoranu koji su koristila Belivukova grupa.

„Mi smo dali javni poziv da neko preuzme restoran. Znate ko se javio? Niko. Šta da radimo sa prostorom za koji oni (navijači) nama kažu: ‘Evo, niko se nije javio – dajte nama.’ Šta da kažeš nego – evo ti. Kao potpredsednik kluba nemam nikakvu odgovornost za to.”

 On je potom na društvenim mrežama objavio da Vučelić nije negirao odluke sa sednice i napisao da je Vučelić „sklon sakrivanju dokumenata“.

Vuletić je u intervjuu za KRIK ispriča da je navijačkom grupom koja je došla na stadion Partizana upravljao generalni sekretar vlade Novak Nedić posredstvom pripadnika Žandarmerije Nenada Vučkovića Vučka.

Comments are closed.