Vojni sindikat: Kriminalci uvežbavali pucanje u kasarni vojske

Vojni sindikat: Kriminalci uvežbavali pucanje u kasarni vojske

Stanković, Vučković i Belivuk (sleva nadesno)

Vojni sindikat Srbije podneo je danas krivičnu prijavu protiv brigadnog generala i potpukovnika zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i omogućili kriminalcima ubijenom Aleksandru Stankoviću i Veljku Belivuku, kao i njima bliskom žandarmu Nenadu Vučkoviću da koriste strelište i municiju Vojske Srbije.

Piše: Bojana Jovanović

Sindikat je naveo da se brigadni general i potpukovnik, čija imena nisu saopštena, sumnjiče da su tokom 2015. i 2016. godine falsifikovali službene evidencije i na taj način nezakonito pribavili više od milion dinara.

„Oni se sumnjiče i da su u periodu od februara do juna 2016. godine licima iz kriminogene sredine, javnosti poznatim kao Vučko, Sale Mutavi i Velja Nevolja, kao i drugim licima koji nisu pripadnici Vojske Srbije, omogućili da u vanradno vreme koriste strelište, naoružanje i municiju Vojske Srbije kako bi uvežbavali gađanja iz vatrenog oružja“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju su pomenuti nadimci dvojice vođa navijačke grupe Partizana „Janjičari“. Sale Mutavi odnosno Aleksandar Stanković, osuđivani narko-diler, ubijen je u oktobru prošle godine. Iako je bio pravosnažno osuđen na pet godina i deset meseci zatvora, Stanković kaznu nije izdržavao – KRIK je otkrio da mu je sud 12 puta odložio odlazak u zatvor.

Velja Nevolja nadimak je Veljka Belivuka, Stankovićevog bliskog saradnika koji je u subotu uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Vlastimira Miloševića, čije telo je pronađeno na šinama u Ulici kraljice Marije. Belivuk je osuđivan zbog nanošenja teških telesnih povreda, detaljnije o tome pročitajte ovde.

Treći nadimak koji se pominje u saopštenju vezuje se za pripadnika Žandarmerije Nenad Vučković, čije fotografije sa Stankovićem i Belivukom su procurile u medije. Na fotografijama se vidi da Vučković na  tribini razgovara sa Stankovićem, smeje se i navija zajedno sa njim, grleći jednom rukom Belivuka. Detalji njihovog odnosa nisu poznati.

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da ne vidi kao problem to što pripadnik policije stoji na tribini pored osuđenog narko-dilera.

Nije protivzakonito navijati“, rekao je na konferenciji za štampu.

Pročitajte: Sud Saletu Mutavom 12 puta odložio zatvor

4 Comments

 1. Gradjanin kaže:

  Jezivo…

 2. Branko kaže:

  Bljak !

 3. Soldateur kaže:

  „Nije protivzakonito navijati“, али јесте противзаконито знати нешто о „господи“ са слике, радити у таквој државној служби и ништа не пријављивати. Дружба је дружба, служба је служба.

 4. Milan kaže:

  Datumi su stariji od 16.Januara 2018.