Vođa navijača Partizana uhapšen zbog demoliranja u Beton hali

Vođa navijača Partizana uhapšen zbog demoliranja u Beton hali

Aleksandar Vidojević (četvrti sleva) sa ekipom Aleksandra Stankovića

Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi, navijač Partizana i član ekipe ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića poznatijeg kao Sale Mutavi, uhapšen je zbog sumnje da je pre desetak dana učestvovao u demoliranju beogradskog kluba „Komitet“. Vidojević je, kako je ranije pisao KRIK, viđen u društvu sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Osim Vidojevića, danas je uhapšen i Stefan Belivuk.

Piše: Bojana Pavlović

Prethodnih dana uhapšeni su i Miloš Hrkman, Marko Čičković i Predrag Košprdić. Petorici uhapšenih na teret se stavlja nasilničko ponašanje. Osumnjičeni se dovode u vezu sa navijačkom grupom Partizana „Janjičari“.

Grupa maskiranih mladića upala je početkom ovog meseca u klub „Komitet“ u Beton hali, lomila inventar i pretukla nekoliko gostiju. Policija je saopštila da je identifikovala sve napadače i da se traga za više osoba.

Protiv Vidojević već su ranije vođeni postupci za različita krivična dela – nasilničko ponašanje na utakmici, razbojništvo i nedozvoljeno nošenje oružja, rečeno je KRIK-u iz više beogradskih tužilaštava.

Vidojević u majici Alcatraza

Vidojević je bio blizak Partizanovoj navijačkoj grupi „Alkatraz“, međutim, kada je sredinom 2013. godine južnu tribinu preuzela grupa „Janjičari“ koju je predvodio Stanković, Vidojević se priklonio njima.

Bio je član skupštine fudbalskog kluba Partizana kao predstavnik navijača, a danas je jedan od uticajnijih u ekipi koju nakon Stankovićevog ubistva, predvodi njegov najbliži saradnik Veljko Belivuk kome se sudilo za pomaganje u ubistvu.

U junu ove godine, Vidojević je uslikan u grupi navijača među kojima je bio i Danilo Vučić, sin predsedika Srbije Aleksandra Vučića, na utakmici Srbija – Kostarika na svetskom prvenstvu u fudbalu. Sa njima je tada bilo još navijača „Janjičara“ koje su prepoznali novinari KRIK-a, a protiv mogih od njih su vođeni postupci za različita krivična dela.

Ko je Sale Mutavi

Aleksandar Stanković Sale Mutavi sa svojom navijačkom grupom „Janjičari“ postao je uticajan na južnoj Partizanovoj tribini 2013. godine. Pre toga, bio je navijač suparničkog kluba Crvena zvezda.

Iste te godine, osuđen je kao vođa grupe koja je prodavala drogu, ali nikada nije otišao u zatvor. Sud mu je čak 12 puta odložio služenje zatvorske kazne pošto je donosio lekarska uverenja da je navodno lošeg zdravlja, kako je KRIK ranije otkrio.

Šira javnost prvi put je čula za njega u aprilu 2016. godine kada su objavljeni snimci brutalnog prebijanja članova obezbeđenja direktora Partizana Miloša Vazure. Dvojica nasilnika su uhapšena, ali ne i Stanković. Tužilaštvo ga nije ni pozvalo na razgovor. Na pitanje novinara zašto nije pokrenut postupak protiv Stankovića, premijer Aleksandar Vučić rekao je da „taj jedan nikoga nije pipnuo“.

Stanković je ubijen je u oktobru te godine. U javnosti su otkrivene i njegove veze sa Nenadom Vučkovićem Vučkom, pripadnikom Žandarmerije.

Posle Stankovićevog ubistva ministar policije Nebojša Stefanović održao je konferenciju za novinare na kojoj je najavio oštar odgovor države i rat mafiji. Do danas, međutim, ni Stankovićevo ubistvo nije rasvetljeno.

Pročitajte s kim je navijao predsednikov sin

Comments are closed.