Vođa navijača optužen za međunarodni šverc droge

Vođa navijača optužen za međunarodni šverc droge

Foto: Fejsbuk

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vođe navijača Jevte Jevtića i Darka Radakovića zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu koja se bavila proizvodnjom i međunarodnim švercom droge.

Piše: Jelena Radivojević

Jevtić je uhapšen u septembru 2016. godine u zajedničkoj akciji srpske i nemačke policije, kada je zaplenjeno skoro pola tone droge – 303 kilograma kokaina, 96 kilograma marihuane i 106 kilograma hašiša.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je tada da je Jevtić vođa navijača jednog beogradskog fudbalskog kluba, ne precizirajući o kom klubu je reč.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu jer se sumnjalo da je grupa od početka 2015. do septembra 2016. godine na teritoriji Srbije, Nemačke, Španije, Mađarske i Holandije kupovala, transportovala i prodavala kokain, amfetamin, hašiš i proizvodila i prodavala kanabis. Kao vođe grupe tada su označeni Jevtić i Radaković, kao i Marko Nikica Ašanin protiv koga se vodi krivični postupak u Nemačkoj.

Podsećamo, novinari KRIK-a otkrili su da je Jevtić suvlasnik dve firme u Nemačkoj. Jedna je registrovana kao kladionica, a druga kao kazino. Prema dokumentima iz nemačkog poslovnog registra, Jevtiću je u obe firme partner Serkan Agkun koji je takođe uhapšen u pomenutoj akciji.

Jevtić u Srbiji ne poseduje firme, ali je od 2005. do 2007. godine u Zemunu imao butik „Komision TB 87“. Trenutno je zastupnik udruženja građana „Klub prijatelja FK Zemun – Taurunum boys“ što je i naziv navijačke grupe fudbalskog kluba Zemun.

Osim Jevtića i Radakovića na optužnici su i Dejan Stanić, Janko Vizi i Milan Plavša koji se sumnjiče da su proizvodili i prodavali drogu, dok se Plavša tereti i za neovlašćenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem možete pronaći u našoj bazi dokumenata (samo za registrovane članove)

Comments are closed.