Vlaisavljević preneo vlasništvo firme nakon pisanja KRIK-a

Vlaisavljević preneo vlasništvo firme nakon pisanja KRIK-a

Saša Vlaisavljević (foto: Aerodrom "Nikola Tesla")

Saša Vlaisavljević (foto: Aerodrom "Nikola Tesla")

Saša Vlaisavljević, direktor Aerodroma „Nikola Tesla“, nije više suvlasnik kompanije „Sky Market Media“. KRIK je pre mesec dana otkrio da je Vlaisavljević jedan od vlasnika ove firme i da to nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije – što je kao funkcioner bio dužan da uradi.

Piše: Dragana Pećo

Vlaisavljević je početkom ovog meseca prebacio svoj udeo u kompaniji „Sky Market Media“ iz Dubrovnika na drugog suvlasnika Zorana Čosića, pokazuju zvanični podaci hrvatskog registra.

Ovu kompaniju za oglašavanje, turizam, trgovinu i usluge, Vlaisavljević je osnovao u januaru 2013. godine.

Nakon što je sredinom 2014. došao na čelo aerodroma, bio je u obavezi da kao javni funkcioner prijavi svu imovinu Agenciji za borbu protiv korupcije. KRIK je sredinom prošlog meseca objavio da Vlaisavljević nije naveo u svom imovinskom kartonu da je vlasnik „Sky Market Media“.

Nekoliko dana posle pisanja KRIK-a, 24. avgusta, Vlaisavljević se javio agenciji i poslao kopiju punomoćja kojim je, kako tvrdi, pre stupanja na javnu funkciju ovlastio Čosića da preuzme njegov udeo bez naknade.

Zvanični podaci hrvatskog sudskog registra, međutim, pokazivali su da je Vlaisavljević i dalje bio suvlasnik ove firme. Predlog za promenu vlasništva podnet je 31. avgusta, a od 7. septembra on se u registru više ne vodi kao suvlasnik.

U Vlaisavljevićevom imovinskom kartonu, objavljenom na sajtu agencije, piše da prima mesečnu platu od 186.000 dinara. Vlasnik je jednoiposobnog stana od 67 kvadrata. Nema ušteđevinu u banci, niti vozilo u svom posedu i nije vlasnik nijedne kompanije.

Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije nalaže funkcionerima da u roku od 30 dana od stupanja na javnu funkciju dostave agenciji podatke o imovini i prihodima.

Comments are closed.