Veselinović i Radoičić postali vlasnici putarske firme iz Novog Pazara

Veselinović i Radoičić postali vlasnici putarske firme iz Novog Pazara

Zvonko Veselinović

Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, ozloglašeni biznismeni sa Kosova i kumovi osumnjičeni za učešće u ubistvu političara Olivera Ivanovića, postali su vlasnici putarske kompanije iz Novog Pazara „Novi Pazar-put“, piše portal „Radio 100 plus“.

Piše: Bojana Jovanović

Firmu za izgradnju puteva i auto-puteva „Novi Pazar-put“ Veselinović i Radoičić preuzeli su pre tri dana preko kompanije „Inkop“ iz Ćuprije. Njih dvojica u ovoj firmi imaju po 40 odsto vlasništva, a preostalih 20 odsto je u rukama Zvonkovog brata Žarka Veselinovića.           

Krajnji vlasnik „Novi Pazar-puta“ bilo je Montažno-proizvodno preduzeće „Jedinstvo“ iz Sevojna, u kome najviše akcija ima izvesni Mića Mićić, prema podacima Centralnog registra za hartije od vrednosti.

Firma „Novi Pazar-put“ je, prema finansijskom izveštaju iz 2018, poslednjem objavljenom na sajtu Agencije za privredne registre, imala neto dobit od oko 150 miliona dinara (oko 1,2 miliona evra).

Veselinović i Radoičić su dobro poznati javnosti – po kriminalnim aktivnostima zbog kojih im se sudilo, ali i bliskim odnosima sa ljudima iz državnog vrha.

Osumnjičeni su da su učestvovali u ubistvu političara Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine. Kosovsko tužilaštvo tvrdi da su njih dvojica vođe kriminalne grupe koja je osnovana 2011. godine i koja je učestvovala u ubistvu.

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) označila ih je i kao vođe kriminalne grupe koja se bavi švercom droge, oružja i nafte, kao i zelenašenjem i pranjem novca. Veselinović je, piše u izveštaju, ovim nelegalnim poslovima stekao ogromno bogatstvo.

Kumovima se sudilo i ranije zbog različitih krivičnih dela, ali nisu osuđivani.

Poslednji put su oslobođeni optužbi da su obezbedili novac, kamione i mehanizaciju za nezakonito vađenje šljunka u julu prošle godine – nakon što je Apelacioni sud u Nišu preinačio presudu kojom je Veselinović bio osuđen na dve godine, a Radoičić oslobođen.  

Fotografije koje su prošle godine objavili KRIK i BIRN pokazale su da je Veselinović blizak Andreju Vučiću, bratu predsednika Srbije. Sa druge strane, sam predsednik branio je Milana Radoičića rekavši, između ostalog, da nije cvećka, ali da nije učestvovao u likvidaciji Ivanovića. 

Pročitajte više o Radoičiću i Veselinoviću

O susretu Zvonka Veselinovića i Andreja Vučića pročitajte ovde

6 Comments

 1. komentator kaže:

  „Izvesni“ Mića Mićić je rođeni brat Vasilija Mićića, većinskog vlasnika „Puteva Užice“ i vlasnika hotela „Palisad“ na Zlatiboru.

 2. Србин са Космета kaže:

  Невероватно је то да сте ви из „Крика“ толико опчињени Звонком и Миланом и стално их блатите,осуђујете,вређате,
  а не желите да знате да су то браниоци српства и преосталог српског народа на КиМ!
  Узалуд су вам сва та подметања и измишљања,узалуд вам Рада Трајковић,Ненад Рашић,Слободан Петровић,Харадинај,Тачи…
  Ми,Срби,који живимо на КиМ ЗНАМО ко су Звонко и Милан,знамо да су они Лазар и Милош,наши БРАНИТЕЉИ,
  наши див-јунаци,у њих се уздамо,у њих верујемо јер ЗНАМО да нам помажу да сачувамо своја вековна огњишта!
  Живи нам и здрави обојица били!!!

  • KOSOVAR kaže:

   Veliki srbine sa kim,kako te nije sramota da sve nas sa kim stavljas u ikonotaciju,?
   Svi mi znamo koji su i kakvi kriminalci ova dva ortaka,niko ime nesme da im spomne na kim,.A ako su oni nasi Milosi i Obilici to je stvarno sramno za sve srbe.Oni su samo KRIMINALCI i nista vise od toga.Ali i tome dodje kraj!

 3. Србин са Космета kaže:

  Зашто нисте објавили мој коментар?
  Нисам никога вређао,само сам изнео своје мишљење и мишљење већине Срба са КиМ о томе шта нама значе Звонко и Милан,први међу нама у одбрани нас Срба на КиМ!!!

  • Kosovo kaže:

   Звонко и Милан су за огромну већину Срба са КиМ, тј. за нас поштене Србе, најобичнији криминалци блиски СНС режиму. Срамно је упоређивати поменуте с кнезом Лазаром и Милошем.

   • Србин са Космета kaže:

    Значи ти си „поштен“ Србин а сметају ти Срби који се боре за опстанак свог народа!?
    Договори се сам са собом!
    Вероватно си видео „криминалце“ на тв и рекла ти Рада да се одмах јавиш,зато што си „поштен“,а ми „непоштени“ ћемо да ћутимо!