Veljko Belivuk oslobođen za pomaganje u ubistvu na šinama

Veljko Belivuk oslobođen za pomaganje u ubistvu na šinama

Veljko Belivuk (foto: KRIK)

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, navijač Partizana i jedan od najbližih saradnika kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, pravosnažno je oslobođen optužbi da je u januaru 2017. učestvovao u ubistvu Vlastimira Miloševića nakon što je presudu potvrdio i Apelacioni sud. Presudom su oslobođena i druga dvojica okrivljenih Marko Miljković i Mirko Kojić.

Piše: Bojana Pavlović

U saopštenju koje je Apelacioni sud u Beogradu objavio na svom sajtu navodi se da je prvostepeni sud jasno utvrdio da su optuženi delovali zajedno, ali da nijedan dokaz ne potvrđuje da je Belivuk imao bilo kakve veze sa kupovinom „mazde“ koja je korišćena tokom ubistva, niti da je znao da su se Miljković i Kojić dogovorili da kupe to vozilo.

Nema dokaza, tvrdi Apelacioni sud, da su Miljković i Kojić znali da će Belivuk skinuti tablice sa „škode“ i staviti ih na „mazdu“, niti da su oni uopše bili u međusobnom kontaktu.

Belivuk se trenutno nalazi u kućnom zatvoru zbog prebijanja članova obezbeđenja direktora Partizana Miloša Vazure, a trebalo bi da za mesec dana bude na slobodi.

Optužbe

Vlastimir Milošević ubijen je krajem januara 2017, a njegovo telo nađeno je u jutarnjim časovima na tramvajskim šinama u centru Beograda.

Nedelju dana kasnije Belivuk je uhapšen pod sumnjom da je pucao u Miloševića, a nekoliko meseci kasnije i Miljković, osumnjičen da mu je pomogao tako što je kupio automobil korišćen prilikom zločina.

U optužnici koja je podignuta šest meseci kasnije, međutim, navodi se da je Miloševića usmrtio nepoznati ubica, a da su mu u tome pomogli optuženi i to tako što su Miljković i Kojić kupili automobil, a Belivuk ukrao tablice sa drugog automobila i stavio ih na kupljeni.

Suđenje je počelo u decembru 2017. godine. Na optuženičkoj klupi našli su se Belivuk i Miljković, dok je treći optuženi Kojić u bekstvu.

Belivuk je odbio da se brani na sudu, rekao je kratko da nije ubio Miloševića i da ne zna ništa o tom događaju.

Oslobođen je u maju prošle godine u nedostatku dokaza. Sudija koja je donela presudu istakla je da je u ovom slučaju sve ostalo na nivou sumnje.

„Postoji stepen sumnje da su okrivljeni na neki način imali veze sa ovim krivičnim delom, ali to nije dovoljno za osuđujuću presudu za koju je potrebno je da postoji izvesnost“.

Tako je ubistvo Vlastimira Miloševića do danas ostalo nerešeno.

Biografija

Belivuk je više puta osuđivan i to za nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda. Bio je prijatelj i najbliži saradnik vođe navijača i kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi koji je ubijen u oktobru 2016. Stanković je, prema policijskim podacima, bio član kavačkog kriminalnog klana.

Posle njegovog ubistva Belivuk je preuzeo upravljanje grupom.

Za Belivuka šira javnost je čula krajem aprila 2016. godine kada je učestvovao u prebijanju članova obezbeđenja direktora kluba Miloša Vazure na parkingu ispred Partizanovog stadiona. Sklopio je sporazum o priznanju krivičnog dela i dobio godinu dana kućnog zatvora bez elektronskog nadzora.

Većina članova ove grupe radilа је kao obezbeđenje beogradskih splavova, a pojedini su umešani i u poslove sa drogom. Članovi ove grupe bliski su Nenadu Vučkoviću Vučku, pripadniku Žandarmerije, čije veze sa kriminalcima nikada nisu istražene.

Više o Veljku Belivuku pročitajte ovde

2 Comments

  1. boban kaže:

    bravo vucicu majstore

  2. milan kaže:

    koliko ce biti osuden milan vidakovic gen.direktor fra ad cacak koji za 580 radnika nije placao pio vise od 5000 godina (50 vekova),a neplaca ni pdv,ko mu je u srbiji to omogucio?inspekcija.poreska uprava,sud=ovi,tuzilastvo,vlada i vladajuca partijska koalicija.jos su ga postavili za predsednika nadzornog odbora jkp rzav.vodi se krivicni postupak kod osnovnog suda u cacku.k366/17,javno tuzilastvo predlozio kaznu 60 hiljada,a ne da se isplatio pio dipl.ing.koji je sa 43 godine staza dobio penziju 24432 dinara.sramota!sve zbog pol.partija koje su blokirale rad drzavnih institucija.