Vavić ranjen u pucnjavi na Terazijama

Vavić ranjen u pucnjavi na Terazijama

Nikola Vavić (foto: Facebook)

Nikola Vavić, mlađi brat nekadašnjeg vođe navijača Partizana Aleksandra Vavića, ranjen je u subotu u centru Beograda. Policija je uhapsila napadače i odredila im pritvor.

Piše: Bojana Jovanović

Vavić je upucan u noge nakon masovne tuče ispred jednog noćnog kluba na Terazijama. Osim njega, ranjena je još jedna osoba. Policija je juče uhapsila dvojicu muškaraca koji su pucali i odredila im pritvor od 48 sati.

Nikola Vavić odranije je poznat javnosti. Osuđivan je na tri i po godine zatvora zbog prodaje droge i držanja oružja, a za to delo je amnestiran 2012. godine. Bio je osumnjičen i za pokušaj ubistva šefa obezbeđenja splava „Blejvoč“, ali je u aprilu prošle godine pravosnažno oslobođen optužbi.

Stariji brat Aleksandar Vavić bio je vođa navijačke grupe „Alkatraz“. Protiv njega je do kraja 2009. podignuto 12 krivičnih prijava – za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških telesnih povreda, razbojništva i krađu, kako je otkrio Insajder.

Uprkos tome, sudilo mu se samo jednom – jer je 2005. godine nožem ranio Stefana Gajića. Višegodišnje suđenje završeno je pravosnažnom presudom na 22 meseca zatvora.

Dok je ovaj sudski postupak još bio u toku, u maju 2012. godine mediji su objavili fotografije na kojima je Vavić iza vodećih ljudi Socijalističke partije Srbije. Fotografije su napravljene na proslavi izbornih rezultata SPS-a i njenog lidera Ivice Dačića, u to vreme ministra policije. Dačić je tada izjavio da je moguće da je Vavić prisustvovao proslavi, jer je to bio javni skup i najavio da će za to posledice snositi odgovorni u SPS koji nisu obratili pažnju na bezbednosne aspekte.

Aleksandar Vavić je u januaru 2014. godine izbegao hapšenje u policijskoj akciji „Grom“, usmerenoj na osobe koje se bave preprodajom droge.

Pre nego što je prešao na južnu tribinu i postao vođa „Alkatraza“ Vavić je navijao za suparnički klub – Crvenu Zvezdu. Tribinu je 2013. godine od „Alkatraza“ preuzela navijačka grupa „Janjičari“ predvođena Aleksandrom Stankovićem zvanim Sale Mutavi.

U decembru 2013. godine članovi „Janjičara“ su demolirali Vavićev kafić „Holivud“ na Karaburmi. Četiri osobe su optužene, dok je protiv Veljka Belivuka, Stankovićevog bliskog saradnika, krivična prijava odbačena.

Stanković je ubijen u oktobru prošle godine. Detaljnije o tome pročitajte u posebnoj priči.

Comments are closed.