Vatreni obračun u Kruševcu

Vatreni obračun u Kruševcu

(foto: arhiva)

Bratislav Stevović zvani Braca ranjen je juče u blizini parka Kosturnica u Kruševcu. Stevović je pogođen u vrat dok je sedeo u svom automobilu.

Piše: Bojana Pavlović

Stevović, koji se prema pisanju medija, bavio boksom, devedesetih godina je bio povezivan sa kriminalom. U Beloj knjizi organizovanog kriminala navodi se da je bio član kriminalne grupe „džodinci“ koja se bavila prodajom narkotika u Kruševcu.

Džodinci na čelu sa Daliborom Filipovićem Dakijem u borbi za prevlast sukobili su se tih godina sa najjačom ekipom u kraju – „Jotkinom grupom“ koju je vodio Zoran Jotić Jotka.

U okršajima je stradalo više ljudi. Nakon što su mu ubili članove porodice, vođa grupe Filipović prestao je da pruža otpor i njegova grupa je stavljena pod kontrolu Jotića.

Jotić je uhapšen u akciji Sablja 2003, a Kruševac je preuzeo mlađi kriminalac Goran Obradović Suša, koji je potekao iz klana „džodinaca“. On se orijentisao na šverc heroina. Obradović je ubijen u septembru 2014. nedaleko od trga Kosturnica.

Najbliži Jotkin saradnik Goran Petrović Peta ubijen je godinu dana kasnije, u septembru 2015. u teretani hotela „Golf“. Nijedno od ovih ubistava nije rešeno.

Priču o Goranu Obradoviću Suši možete pročitati ovde.

Dokumentaciju u vezi sa „Jotkinom grupom“, možete pogledati u našoj bazi dokumenata.

Comments are closed.