Vaso Ulić negirao da je umešan u međunarodni šverc droge

Vaso Ulić negirao da je umešan u međunarodni šverc droge

Podgoričanin Vaso Ulić, koji je prekjuče uhapšen u Crnog Gori, negirao je da je umešan u međunarodni šverc droge, kaže za KRIK njegov advokat Miloš Vuksanović. Uliću je određen pritvor od 30 dana.

Piše: Milica Vojnović

Vuksanović je rekao da njegov branjenik nikada nije osuđivan ni u jednoj zemlji i da ne poznaje većinu osoba sa kojima ga dovode u vezu. Prema njegovim rečima, Ulić više od deset godina živi u Crnoj Gori i bavi se porodičnim biznisom.

Advokat je rekao i da je crnogorska policija pretresla Ulićevu kuću, ali da „tamo ništa nije našla“.

U saopštenju crnogorske policije Ulić je osumnjičen da je organizovao krijumčarenje 60 kilograma MDMA iz drugih zemalja u Australiju gde su članovi njegove grupe prerađivali i proizvodili tablete ekstazija, a potom ih prodavali na narko-tržištu ove zemlje.

Istraga koju su zajedno vodile crnogorska i australijska policija rezultirala je hapšenjem četiri člana organizacije koji su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne, piše u saopštenju.

„Australijski narko-bos“

Vest da je Ulić uhapšen odjeknula je juče u australijskim medijima koji su preneli da je uhapšen australijski narko-bos. O pedesetsedmogodišnjem Vasu Uliću u ovoj zemlji se već nekoliko godina piše kao o šefu kriminalne grupe koja se bavi međunarodnim švercom droge.

Pisanja o njegovim kriminalnim aktivnostima Ulić je u intervjuu koji je 2015. godine dao za „Novosti“ okarakterisao kao medijsku hajku.

„Voleo bih da znam gde je pala ta droga i ko je sve umešan u taj posao. Da su, ne daj bože, ovi navodi tačni, verujte da se ne bismo sreli, a ni pričali o ovim glupostima. Pitanje je da li bih uopšte bio živ“, rekao je tad.

Prema navodima australijskih medija tužilaštvo u Crnoj Gori već tri godine ima obimnu dokumentaciju o Uliću, ali da je do sada oklevala da pokrene postupak.

Comments are closed.