Vasilić: Vučićeve izjave o Savamali zabrinjavajuće

Vasilić: Vučićeve izjave o Savamali zabrinjavajuće

Jelisaveta Vasilić (foto: printskrin)

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić rekla je danas da našoj vlasti nije bitan pravni postupak, već da premijer Aleksandar Vučić utvrđuje šta je zakonito, a šta ne.

Piše: Pavle Petrović

Pravni postupak koji treba da se sprovede da bi se nelegalni objekti srušili, našoj vlasti uopšte nije bitan. Bitno je samo da bespravni objekti budu srušeni“, kazala je Vasilić komentarišući rušenje u Savamali.

Šta će nama zakon? Mi lepo imamo gospodina Vučića koji nam kaže šta je zakonito, šta nije zakonito – on je utvrdio da je to bespravno i to treba rušiti“, rekla je ona na današnjoj konferenciji o korupciji Centra za liberalno-demokratske studije.

Vasilić je istakla i da premijeru nije problem povreda prava i pravde, a njegove izjave u vezi sa rušenjem u Savamali ocenila kao zabrinjavajuće.

Zaštitnik građana je taj koji štiti prava građana i kada on (Vučić) ne čita njegove izveštaje to znači da mu nije stalo ni do prava građana i da on ima samo neku svoju mantru.“

Navela je da osim Zaštitnika građana, premijer ne poštuje ni druge državne institucije poput Republičke izborne komisije (RIK).

Vučić je juče na konferenciji za medije rekao da nije stigao da pročita izveštaj Zaštitnika građana Saše Jankovića u kome se navodi da je policija prekršila zakon kada je u noći 25. aprila, prilikom rušenja objekata u Savamali odbila da izađe na teren. Janković je istakao da policija nije postupila jer je takav nalog stigao sa „vrha“.

Pročitajte sve vesti o rušenju u Savamali.

2 Comments

  1. Zvonimir kaže:

    Ovo rušilaštvo je ušlo u istorijske anale kao veliki pravni presedan. Interesantno je da strani posmatrači ne komentarišu ova događanja koja u istoriji nisu viđena od vremena napada divljih plemena, kao da smo u okruženju ID u Siriji. Dali će ti divlaci na čelu sa svojim Džingis Kanom nastaviti da ruše na dalje sve što se proglasi kao nelegalna gradnja a koju je na primer Vučić pokazao prstom da se ruši i ako ima i građevinsku i upotrebnu dozvolu i uknjiženo u Katastru. Ovo će postai element za običajno pravo, pa će neko nasrnuti na imovinu svoga suseda sa obrazloženjem , ako su u vreme Vučićeve vlasti mogli da ruše, zašto mi sada ne bi mogli.

  2. Žrtva kaže:

    Zvonimire, u realnosti je bas tako.
    Vi ste jedan od retkih koji su sposobni da shvate uzrok i posledicu.