Urednik KRIK-a dobitnik prestižne međunarodne nagrade „Knight Award“

Urednik KRIK-a dobitnik prestižne međunarodne nagrade „Knight Award“

Stevan Dojčinović (foto: VOA)

Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović dobitnik je prestižne međunarodne novinarske nagrade „Knight International Journalism Award“. Nagradu dodeljuje Međunarodni centar za novinare (ICFJ) za izveštavanje koje je imalo uticaj na društvo.

Piše: KRIK

„U sve opasnijem periodu on vodi tim hrabrih novinara koji su skrenuli pažnju na pranje novca biznismena i zloupotrebe vladinih zvaničnika… Dojčinović je zbog svojih istraživanja bio česta meta pretnji i surovih ličnih napada Vladinih saveznika. Ništa od toga ga ne ometa“, piše u obrazloženju žirija.

Dojčinoviću će nagrada biti uručena u novembru na svečanoj ceremoniji u Vašingtonu. Tradicionalnoj večeri prisustvovaće oko 600 uglednih zvanica koje prepoznaju značaj novinarskog poziva i podržavaju novinare čiji je rad uticao na društvo.

Ove godine, istim priznanjem nagrađena je i novinarka Rouz Vangui iz Kenije.

Nagrada „Knight International Journalism Award“ dodeljuje se novinarima, urednicima, medijskim radnicima kao i novinarima-građanima koji su, uprkos teškim okolnostima, radom i izveštavanjem doprineli svojim zemljama, a podržava je Fondacija Džon S. I Džejms L. Najt.

https://www.facebook.com/icfjorg/videos/2701207876660215/

1 Comment

  1. Slavica kaže:

    SVaka čast!