UNS zabrinut jer Hrkalović napada i optužuje novinare KRIK-a

UNS zabrinut jer Hrkalović napada i optužuje novinare KRIK-a

Dijana Hrkalović (foto: KRIK)

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da je zabrinuto zbog optužbi i uvreda koje je bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović uputila novinarima KRIK-a i podsetilo da nije prvi put da ova nekadašnja visoko pozicionirana funkcionerka u policiji optužuje ili preti novinarima koji izveštavaju o kriminalu i korupciji.

UNS podseća da je KRIK juče objavio tekst o vezama žandarma Nenada Vučkovića Vučka sa kriminalnim grupama Aleksandra Stankovića i Veljka Belivuka, a urednik ovog istraživačkog portala Stevan Dojčinović upitao je preko društvene mreže X (Tviter) Dijanu Hrkalović ima li komentar na tekst.

U odgovoru, Hrkalović je optužila novinare KRIK-a da su „prevaranti“, „deo kriminalne družine“, te „da služe političkim ciljevima CIA“, za šta su plaćeni.

UNS podseća da je Hrkalović optužena pred sudom za organizovani kriminal zbog zloupotrebe službenog položaja.

Pre godinu dana, UNS je Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara i Radnoj grupi za bezbednost i zaštitu novinara prijavio pretnje koje je Hrkalović, gostujući na televiziji „Hepi“, uputila novinarki Vremena i BIRN-a Jeleni Zorić i članovima njene porodice.

UNS navodi da ovakav govor kreira atmosferu u kojoj je novinarski rad otežan, strah za bezbednost se uvećava i ugrožava se sloboda informisanja.

Pročitajte priču:

Žandarm Vučković naređivao kriminalcima, uništio telefone Saleta Mutavog nakon njegovog ubistva

Comments are closed.