UNS: Umesto da objavi činjenice, Vulin pokušava da uvredi KRIK

UNS: Umesto da objavi činjenice, Vulin pokušava da uvredi KRIK

Vladimir Radomirović (foto: mc.rs)

Udruženje novinara Srbije (UNS) protivi se pokušaju diskvalifikacije i vređanju urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića i poziva Vulinov Pokret socijalista da argumentima demantuje eventualne netačnosti u tekstu KRIK-a.

Piše: Nataša Marković

Na otkriće KRIK-a da ministar odbrane Aleksandar Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan, Pokret socijalista odgovorio je saopštenjima u kojima bez činjenica Dojčinovića naziva narkomanom i optužuje ga da ne prijavljuje sve prihode, navodi se u saopštenju UNS-a.

Poziv da KRIK objavi izvore finansiranja, ne abolira lidera Pokreta socijalista od obaveze da objasni i dokumentuje poreklo sopstvene imovine“, navodi UNS. Udruženje podseća da se sumnje u neprofesionalan rad novinara mogu izneti pred sudove časti novinarskih udruženja ili Savet za štampu.

„Umesto što pokušavaju da uvrede urednika KRIK-a, Pokret socijalista i njihov predsednik Aleksandar Vulin trebalo bi da odgovore na pitanja o imovini i načinu na koji je ta znatna imovina stečena“, rekao je za KRIK predsednik UNS-a Vladimir Radomirović.

„S druge strane, želim da verujem da Stevan Dojčinović ne bi imao problema da odgovori na sva pitanja o finansiranju KRIK-a“, dodao je Radomirović.

Priču o tome kako je Vulin kupio stan pročitajte ovde.

Comments are closed.