Uhapšenom u „Durmitoru“ uslovna kazna

Uhapšenom u „Durmitoru“ uslovna kazna

Ilija Zec (foto: P.Petrović)

Ilija Zec, jedan od uhapšenih u restoranu „Durmitor“, osuđen je zbog nelegalnog držanja oružja na uslovnu kaznu u trajanju od tri godine i novčanu od 20.000 dinara. 

Piše: Bojana Pavlović

Ukoliko u ovom roku ponovi krivično delo, sledi mu kazna od 10 meseci zatvora, predviđeno je sporazumom koji je juče potvrdio Viši sud u Beogradu.

Suđenje protiv trojice optuženih za držanje i nošenje oružja, među kojima je bio i Zec, počelo je prošle nedelje. Postupak protiv njega je istog dana razdvojen pošto je priznao delo i nagodio se sa tužilaštvom.

Desetoricu uhapšenih u junu prošle godine u restoranu „Durmitor“ policija je označila kao pripadnike škaljarskog kriminalnog klana, a optužnica je podignuta nekoliko meseci kasnije protiv trojice i to za držanje i nošenje oružja.

Zec je bio optužen da je nelegalno držao 16 metaka kalibra 9 milimetara koje je policija pronašla pri pretresu njegovog stana. U iskazu koji je ranije dao u tužilaštvu, naveo je da su to meci njegovog dede i da ih je doneo iz sela pre dve godine kao uspomenu.

On je u septembru prošle godine sa tužilaštvom već potpisao jedan sporazum o priznanju – zbog posedovanja 0,1 gram kokaina. Policija je kod njega pronašla kesicu sa kokainom u julu 2016. godine, oko dva sata iza ponoći nedaleko od beogradskih splavova. Zbog ovoga je kažnjen sa 100.000 dinara.

Zec je povezan i sa optuženima u drugom slučaju koji se odvija u Višem sudu – predmetu „Havana“. Svedočio je na suđenju vlasniku kazino kluba „Havana“ Vladimiru Popoviću za iznudu, kao njegov zaposleni. Popović je Zeca opisao kao sjajnog dečka koji radi kod njega u kazinu, kao i da mu ponekad vozi decu na trening.

Pročitajte više o slučaju „Havana“

Pročitajte sve vesti o slučaju „Durmitor“

Comments are closed.