Uhapšeno 12 osoba zbog prodaje cigareta na crnom tržištu

Uhapšeno 12 osoba zbog prodaje cigareta na crnom tržištu

Uhapšeno 12 osoba zbog prodaje cigareta na crnom tržištu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on reddit
Zaplenjene cigarete (foto: MUP)

Policija je uhapsila 12 osoba zbog sumnje da su na crnom tržištu prodavali cigarete koje su bile označene kao neupotrebljive i predviđene za uništavanje. Kod uhapšenih je pronađeno i zaplenjeno 190.000 paklica cigareta, 2,3 tone duvana i više od 5000 patrona za elektronske cigarete, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Piše: Milica Vojinović

Organizator grupe, kako sumnja policija, bio je odgovorno lice jedne autoprevozničke radnje. On, trojica radnika firme za obezbeđenje „Sekuritas“, dvojica zaposlenih u firmi „Ekosanit“ i jedan preprodavac zloupotrebili su položaj i nezakonito prodavali cigarete, veruje policija.

Nedozvoljena trgovina cigaretama stavlja se na teret još trojici preprodavaca, dok se dvojica uhapšenih sumnjiče za nedozvoljeno skladištenje robe. Istragu u ovom slučaju vodi niško tužilaštvo, ali u saopštenju policije nije navedeno gde se hapšenje dogodilo.

Naime, policija veruje da su uhapšeni radnici firme „Sekuritas“, koji su obezbeđivali kompaniju „Ekosanit“, prebacivali cigarete predviđene za uništavanje u toj firmi u skladište jednog od osumnjičenih i prodavali ih na crnom tržištu.

Sumnja se i da su falsifikovali zapisnike u kojima su navodili da su cigarete uništene.

Uhapšenima je određeno dvodnevno zadržavanje, a protiv njih će biti podneta krivična prijava.

© 2022 Sva prava zadržana
krik_logo
© 2022 Sva prava zadržana