Uhapšeni zbog malverzacija prilikom organizovanja festivala u Nišu

Uhapšeni zbog malverzacija prilikom organizovanja festivala u Nišu

Pet osoba, među kojima i šef kancelarije za mlade Grada Niša Stevan Živković, uhapšeno je juče u Nišu zbog sumnje da su malverzacijama prilikom organizovanja festivala „Naisus fest 2018“ oštetili budžet grada za oko 1,8 miliona dinara. Njima se na teret stavljaju zloupotreba položaja i pranje novca, saopštio je MUP.

Izvor: MUP, Južne vesti

Osim Živkovića, uhapšeni su Danilo Zogović i Dušan Stajić, predstavnici udruženja „Naisus saund“ kome je poverena organizacija festivala, kao i Pavle Stojimenov i Vladimir Vacev, direktori preduzeća kojima je kasnije prebačen novac.

Sumnja se da je Živković kao član komisije za izbor projekata u dogovoru sa Zogovićem i Stajićem izdejstvovao da udruženje čiji su predstavnici bude organizator festivala koji delom finansira grad iako je znao da je njihova ponuda zasnovana na neistinito prikazanim troškovima.

Grad je po završetku festivala udruženju isplatio 1,8 miliona dinara. U saopštenju policije navodi se da su osumnjičeni po osnovu lažnih faktura prebacili na račune firmi u vlasništvu Stojimenova i Vaceva oko pola miliona dinara, a potom ga podigli i podelili.

Oko 1,2 milona dinara, osumnjičeni su preneli na preduzeće „Chameleon“ iz Rume, a oko 88.000 dinara na „Ekspert plan“ iz Niša.

„Južne vesti“ navode da je Živković nekadašnji kik-bokser i bivši šef omladine SNS-a u Nišu. Za koordinatora Kancelarije za mlade izabran je u aprilu 2016.

Petorica uhapšenih biće zadržana u policiji 48 sati, a potom će biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Comments are closed.