Uhapšeni zbog krijumčarenja migranata

Uhapšeni zbog krijumčarenja migranata

Foto: Miodrag Ćakić/KRIK

Policija je saopštila da je u više gradova uhapsila trinaestoro osumnjičenih za krijumčarenje ljudi. Istragu protiv grupe vodili su srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal i hrvatski Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK)

Piše: Bojana Pavlović

U saopštenju se navodi da je posle višemesečne zajedničke istrage na teritoriji više gradova u Srbiji uhapšeno 12 srpskih državljana i jedan Avganistanac zbog sumnje da su omogućili nelegalan prelaz granice i tranzit na teritoriji Srbije i Hrvatske za ukupno 82 ilegalna migranata iz Avganistana, Irana i Iraka od kojih su uzeli po 1.500 evra.

U Hrvatskoj su uhapšene još četiri osobe pod sumnjom da su pripadnici ove grupe.

„Pripadnici organizovane kriminalne grupe iz Srbije su otvorenim čamcem prebacivali preko Dunava ilegalne migrante, dok su ih na drugoj obali sačekivali pripadnici ove organizovane kriminalne grupe iz Hrvatske, koji su im potom omogućavali nedozvoljeni tranzit do Zagreba i dalje u zemlje Zapadne Evrope“, piše u saopštenju srpskog tužilaštva.

Iz tužilaštva navode da je predistražnim postupkom obuhvaćena još jedna osoba koja je u pritvoru zbog istog dela u ranijem periodu.

Comments are closed.