Uhapšeni zbog krijumčarenja migranata

Uhapšeni zbog krijumčarenja migranata

Foto: Miodrag Ćakić/KRIK

Pet osoba uhapšeno je u Beogradu pod sumnjom da su deo organizovane kriminalne grupe koja je krijumčarila migrante i za to uzimala novac, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK). Nakon saslušanja tužilac je četvorici odredio pritvor, dok je jednom članu grupe izrečena zabrana napuštanja boravišta.

Piše: Jelena Radivojević

Uhapšeni se sumnjiče da su u periodu od sredine februara do kraja marta ove godine prokrijumčarili 79 migranata.

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva ova kriminalna grupa prevozila je migrante od Beograda do mesta „Džervin“ u blizini Tekije na granici Srbije sa Rumunijom u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama EU. Za ilegalni prelazak granice od migranata su uzimali od 1.200 do 2.000 evra, navodi tužilaštvo.

Od osumnjičenih su oduzeta četiri automobila i više mobilnih telefona koji su korišćeni za komunikaciju prilikom krijumčarenja ljudi, stoji u saopštenju TOK-a.

Hapšenje je usledilo nakon višemesečne međunarodne istrage i saradnje sa policijom Rumunije i Nemačke posredstvom Evropola.

Uhapšeni srpski državljani Predrag Manojlović, Srđan Stojković, Saša Radosavljević, Predrag Stojković i Saša Joksović saslušani su u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Četvorici je određen pritvor, a Joksoviću zabrana napuštanja boravišta.

Krivičnom prijavom obuhvaćena su i tri člana grupe koji su od ranije u pritvoru u Negotinu –  Milosav Bulatović, Miša Radosavljević i Miloš Zarić.

Comments are closed.